Octombrie 02, 2018
Ziua Națională a Vinului va avea loc pe 6 și 7 octombrie!
Veniți să sărbătoriți Ziua Vinului - băutura care a devenit mândria națională a Moldovei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În acest an, sărbătorim cea de-a XVII ediție a Zilei Naționale a Vinului, cu genericul – Vin din sufletul Moldovei. Ea este dedicată vinurilor moldovenești cu Indicație Geografică Protejată (IGP) – o garanție a calității acestora.
Anul acesta, în Piața Marii Adunări Naționale vor veni 60 de vinificatori.
Și în acest an, continuă tradiția de a încuraja și de a promova consumul moderat și responsabil al vinului de calitate. De aceea, pentru al doilea an consecutiv, „Carnetul degustătorului” va oferi vizitatorilor și oaspeților străini oportunitatea de a cunoaște Vinul Moldovei din cele patru zone cu Indicație Geografică Protejată, fără a depăși limita admisibilă pentru un consum moderat. Carnetul degustătorului le va oferi oaspeților următoarele beneficii:

 

  • un pahar ecologic, 100% reciclabil produs din tritan, însoțit de un accesoriu special de purtat în jurul gâtului (port pahar), astfel încât mâinile să fie libere;

  • degustarea a 11 vinuri diferite și a unui vin favorit pe parcursul celor două zile ale sărbătorii;

  • două bilete de călătorie pentru transportul public, pentru a încuraja vizitatorii să-și lase mașinile acasă;

  • reduceri de 20% la articolele promoționale „Wine of Moldova” (șepci, tricouri, pahare etc.).

Carnetul degustătorului va fi valabil timp de două zile și poate fi achiziționat la prețul promoțional de 150 de lei. În ziua evenimentului, carnetele vor costa 200 de lei și vor putea fi cumpărate la corturile special amenajate în Piața Marii Adunări Naționale.

 

Gheorghe Arpentin

Directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Desfășurată pentru al cincilea an consecutiv sub brandul vinicol de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”, ediția din acest an a Zilei Naționale a Vinului va pune în valoare vinăriile din regiunile cu Indicație Geografică Protejată. La eveniment vor participa cu circa 15 vinării mai mult decât în ediția de anul trecut, care le vor oferi vizitatorilor spre degustare vinuri cu IGP – un însemn al calității, care înglobează în sine istoria, tradițiile, arta viței-de-vie și a vinului, fiind în același timp o garanție a faptului că produsul este original. Totodată, oaspeții evenimentului se vor putea bucura de un program artistic inedit. Veniți pe data de 6 și 7 octombrie la Ziua Națională a Vinului” și descoperiți cele mai bune vinuri din Moldova. 

Pagina este dedicată Zilei Naționale a Vinului

WINEDAY.WINEOFMOLDOVA.COM



citeste și
SQL exec time = 0.78657817840576