August 08, 2016
5 Băuturi răcoritoare pentru perioada caniculară
Este foarte important să ne hidratăm în perioada caniculară, însă devine plictisitor să consumăm doar apă. Aquarelle îți prezintă cinci băuturi răcoritoare pentru vara aceasta, pe care poți să le încerci chiar acum.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Limonada clasică

Limonada este una dintre cele mai cunoscute băuturi răcoritoare de vară și mai este și foarte ușor de preparat. Așa că, ai nevoie de lămâie, lime, apă minerală, citrice și gheață din belșug, miere de albini și mentă.

Scurge sucul acrisor de lămâie și lime peste pulpa de citrice adaogă apă minerală, gheață multă, puțină miere pentru îndulcire și frunze de mentă proaspătă. Iată că prima bautură este deja preparată.

Ceai de căpșuni

Dacă vrei să impresionezi prepară un ceai rece de căpsună. O infuzie de cîteva poame de căpsună uscată și frunze de coacăze se lasă la rece timp de o oră. Pentru un aspect și mai trendy, luați niște bețișoare pentru gratar și înfige în vârful acestora câteva mure.

Ceai rece și multă mentă

Nu contează infuzia pe care o vei folosi adaogă multă mentă proaspătă. Ia va oferi amestecului o aromă deosebită, de această băutură se pot bucura deopotrivă și copii și adulții.

Limonadă din pepene dulce

Pentru a obține o limonadă  mai deosebită ai nevoie de pulpa unui pepene roșu fără sîmburi. Mai ai nevoie de jumătate de cană de lămâie, zahăr și gheață.

Mohito

În zilele toride de vară aproape nimic nu poate fi mai potrivit decât un mojito pregătit ca la carte. Ingredientul-vedeta al băuturii este menta. Pe lângă ea mai trebuie să ai suc de lime, zahăr, rom alb, apa minerala și multa gheață.

Iată cele mai răcoritoare băuturi ale acestei veri. Nu îți trebuie un talent special într-ale gastronomiei, ci trebuie doar să amesteci toate ingredientele și să le servești cât sunt extrem de reci.



citeste și
SQL exec time = 0.73635816574097