Ianuarie 31, 2022
Vlada Vitoroi- Kraevskaia: Dragostea mea pentru muzică este în afara tuturor limitelor (foto)
În această ediție vă invităm să descoperiți un talent deosebit, femeia care reușește să atingă toate culmile vieții - de la o femeie de succes la mamă și soție iubitoare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Se pare că îți place să spargi stereotipurile. Deși se știe că muzica pop e totuși mai simplă de studiat, ai decis totuși să devii cântăreață de operă. După absolvirea Academiei de Teatru, Muzică și Arte Plastice, inspirată de artă, înregistrezi mai multe compoziții pop... Cum s-a schimbat de-a lungul timpului atitudinea ta față de muzică? Cum a coexistat dragostea ta pentru diferite genuri?

Pregătirea vocală clasică și mulți ani de muncă creativă au întărit în mine dorința de a extinde granițele creativității și de a-mi încerca mâna la un nou gen muzical. Experimentele muzicale și primii pași în interpretarea unor compoziții pop, sinceră să fiu, nu au fost ușori la început. Respirația profesională puternică și abilitățile vocale academice dezvoltate de-a lungul multor ani au interferat, dar perseverența și munca au ajutat la atingerea obiectivului, iar noile melodii au sunat nu mai puțin demn și foarte originale. În ciuda unei diferențe atât de evidente în tehnica interpretării arii de operă și a muzicii pop, reușesc cu ușurință să combin ambele genuri în repertoriul meu. La urma urmei, principalul lucru pentru un artist este ca sufletul să cânte!

Cine pentru prima dată din punct de vedere profesional te-a numit talentată, a spus că ai o voce frumoasă?

Pentru prima dată, abilitățile mele vocale au fost evaluate din punct de vedere profesional de Natalya Barabanșicova, șefa corului Școlii de muzică care poartă numele. E. Doga, unde am studiat la vremea aceea pianul. Natalya Pavlovna mi-a oferit amabil să efectuez mai multe exerciții vocale, după care, într-o discuție cu părinții mei, mi-a recomandat să mă gândesc serios la cariera mea vocală și să-mi continui studiile în canto de operă la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

În ceea ce privește repertoriul clasic, în ce rol te simți cel mai confortabil?

Mă simt cel mai organic și confortabil în rolul Violettei Valeri, personajul principal din La Traviata de Giuseppe Verdi. Această persoană este foarte versatilă. În ea coexistă armonios simplitatea, ușurința de a fi și tragedia unui suflet feminin zdrobit. Interpretez acest rol special pentru mine în producții, mă teleportez în acea epocă, trăind o încântare autentică și admirație sinceră pentru o femeie extraordinară.

Ce te-a inspirat să începi să înregistrezi muzică pop?

Desigur, mă inspiră în primul rând frumusețea și bogăția melodică a compozițiilor muzicale. Aceste lucrări sunt create în așa fel încât, fără a încălca canoanele cântecelor pop, eu, în calitate de interpretă de operă, am o mare oportunitate de a transmite întreaga paletă de culori a vocii mele. În ciuda pregătirii vocale academice, nu întâmpin dificultăți în performanță. În plus, dragostea mea pentru muzică depășește limite și granițe. În compozițiile pop, mă inspir atât din ritmuri incendiare, cât și din melodii lirice. 

Mai multe despre Vlada Vitoroi Kraevskaia vezi în noua ediție Aquarelle.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 5.3605208396912