Ianuarie 22, 2020
Virgilia Purice: Acupunctura - soluție pentru sănătate, frumusețe și armonie sufletească

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Acupunctura – cea mai veche sferă a medicinei tradiționale chineze, care demonstrează rezultate minunate în lupta împotriva multor patologii. Medicul specialist în domeniul acupuncturii Virgilia Purice, deja de mai bine de 25 de ani practică acupunctura și le ajută pacienților să fie sănătoși nu numai fizic, ci și psihico-emoțional, să mențină bunăstarea și frumusețea chipului și a sufletului. 

 

Ce se întâmplă în locul injecției din timpul procedurii?
Are loc o reacție locală, în rezultatul căreia sunt activați receptorii pielii și a fibrelor nervoase, sunt eliminați neurotransmițători, care sunt legați cu creierul. Acupunctura oferă o creștere locală a circulației sangvine și a limfei. În jurul acului, sunt de asemenea eliberate substanțe precum serotonina, endorfina etc. Unii cercetători susțin că în jurul acului apar de asemenea și fenomenele electrice. 

 


Pentru majoritatea persoanelor acupunctura este o metodă eficientă care ajută la înlăturarea durerilor. Ce fel de rezultate mai pot fi obținute în urma procedurilor?
Acupunctura ajuta la înlăturarea durerilor acute legate de problemele tractului gastrointestinal, sistemului musculo-scheletic, sistemului respirator. Aproape toate patologiile organelor și a sistemelor vitale răspund la această terapie. Mai mult ca atât, acupunctura se confruntă cu alte tipuri de probleme de sănătate precum insomnia, migrena, stresul cronic și tulburările stărilor psiho-emoționale.
Un aspect important în acupunctură ține de posibilitatea încetinirii îmbătrânirii. Oamenii după patruzeci de ani se simt mult mai obosiți decât cei tineri, iar acupunctura îi ajută să-și mențină tinerețea trupului.

Multe persoane consideră că menținerea tinereții depinde în mare măsură de terapia cu hormoni. Cum este posibil acest lucru?
Așa este, hormonoterapia - este o metodă eficientă de a opri timpul în loc și de a încetini procesul de îmbătrânire. 
Hormonii sunt un remediu natural pe care îl avem în organism. Dacă încercăm să schimbăm competent fondul hormonal din organism, reglând dezechilibrul hormonal și umplând deficiența oricărui hormon, oamenii vor arătă și se vor simți bine. Ridurile sunt înlăturate și apare mai multă energie.Există doi hormoni principali ai tinereții: hormonul de creștere, care este produs de glanda hipofiză, și factorul de creștere asemănător insulinei produs de ficat. Acești hormoni sunt responsabili de starea pielii și a mușchilor. Dacă pielea este prea subțire iar mușchii nu sunt suficient de puternici, atunci este posibilă corecția cu ajutorul acupuncturii. Acest lucru este posibil, deoarece hormonul necesar este secretat însăși de organism, producând doza exactă de care are nevoie. Vorbesc despre dezvoltarea propriilor noștri hormoni, care nu are efecte secundare. Nu este aceeași schemă ca la terapia de înlocuire hormonală, care poate deranja echilibrul hormonal. De exemplu, propriul hormon progesteron protejează organismul de cancerul mamar, iar hormonul sintetic, dimpotrivă, crește riscul.
O mare importanță o are alegerea corectă a hormonului, aici se are în vedere gradul de siguranță al acestuia, dar și de efectele secundare. Hormonii în formă de pastile pot cauza probleme hepatice. Lipsa unui anumit hormon este legată de trăsăturile psihologice ale persoanei și de caracterul acesteia. Spre exemplu, oxitocina – este o bucurie pentru creier. Eu recomand înainte de o ședință importantă, de lucrat la anumite puncte ale organismului în timpul acupuncturii, pentru a elibera doza necesară de oxitocină.
În ultima perioadă, se acordă multă atenție oxitocinei, deoarece acest hormon reduce anxietatea. Nivelul oxitocinei crește nu numai în timpul acupuncturii, ci atunci când râdem, când suntem fericiți, binedispuși, când avem parte de un masaj relaxant.
Hormonii nu ne schimbă pe noi, ei ne fac să fim noi înșine.
Ei înlătură emoțiile parazite cu care ne-am obișnuit, precum starea de neliniște. Lipsa cortizolului ne face iritabili, agresivi, stresați, iar excesul de cortizol, ne face extrem de fericiți. Credeți-mă, dacă vă veți afla în permanență în stare de euforie, oamenii se vor simți ciudat și neconfortabil alături de voi. Adesea, femeile se plâng că sunt lipsite de puteri, cu ajutorul acupuncturii, le pot alege o astfel de procedură care va schimba radical viața lor, oferindu-le energie pe măsură. Cred că și bărbații lor vor fi fericiți, căci cine nu-și dorește ca alături de el să fie o persoană energică, puternică și plină de viață. 

 


Poate fi determinat după aspectul fizic al persoanei ce hormon îi lipsește? 
Da, acest lucru nu-i dificil, atunci când știi cum funcționează hormonii asupra organismului. Pe stradă mă intersectez cu cei mai diverși oameni, de toate vârstele, slabi și obezi, veseli și triști... Diferiți -  pentru că fiecare din noi are un număr diferit de hormoni în organism.  Dacă persoana pare a fi obosită, are o privire lipsită de viață, n-are puteri dimineața, are părul uscat, fața palidă, atunci îmi dau seama că această persoană are deficiență de hormoni tiroidieni. Atunci când există deficiență de oxitocină: persoana nu zâmbește, are fața palidă, nu privește direct în ochi și nu dorește să comunice cu lumea înconjurătoare. Dacă echilibrezi nivelul oxitocinei, persoana se schimbă, devine mai senină, mai zâmbitoare. Învăț pacienții să recunoască semnele fizice ale corpului, iar mai apoi, ei observă aceste schimbări la ei și la lumea înconjurătoare. Acupunctura ajută, însă nu toată lumea realizează acest lucru, consideră această metodă netradițională de tratament inutilă. Viziunea lor se schimbă după ce încearcă această terapie. 

 

Ce trebuie să facă o femeie cu vârsta cuprinsă între 45 - 50 de ani pentru a stopa procesul de îmbătrânire? 
În primul rând, trebuie să se alimenteze corect și sănătos: fructe, legume, carne, pește, să mănânce fără pâine. Proteinele trebuie consumate doar în prima parte a zilei, căci în mod contrar, acestea vor provoca balonări. Femeile nu trebuie să se teamă de schimbări. Ele trebuie să încerce totul pentru a se simți mai bine și pentru a arăta superb. 

 

 

Acupunctura Virgilia Purice  

Тel: 069 149 174    

Centrul Medical "Lacteia"


Citiți în întregime articolul în numărul din luna ianuarie-februarie 2020 din revista AQUARELLE



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0815978050232