Mai 27, 2024
Un militar al Armatei Naționale din Moldova a obținut aurul la Baku și a devenit campion european la lupte libere

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sportivul din Republica Moldova Radu Lefter, militar al Armatei Naționale, a devenit campion european. El a obținut medalia de aur la Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani. Sportivul l-a învins, în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg, pe rusul Soslan Dzhagaev care a evoluat la competiție sub drapel neutru, scrie newsmaker.md

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatului European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text

„A cucerit medalia de aur, după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku, sub drapel neutru. La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4). Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova a evidențiat că, în finala de la Baku, Radu Lefter a dispus de rusul Soslan Dzhagaev.

Centrul sportiv al Armatei Naționale a precizat că Radu Lefter este militar al Armatei Naționale. „Soldat clasa III Radu Lefter a devenit campion European la lupte libere U23 în categoria de 97 kg. Felicitări. Bravo Radu!”, au comunicat reprezentanții centrului.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.8634097576141