Ianuarie 20, 2020
TOP 4 greșeli majore pe care le facem atunci când folosim telefonul mobil

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dacă acum zece ani ai fi răspuns cu exactitate că animalul de companie este cel mai bun prieten al omului, în ziua de astăzi ai fi putut spune doar una - acesta este telefonul tău mobil.

Alături de acest gadget petreci cel mai mult timp, alături de el te trezești, cu el te culci, te ajută oricând și la orice. Știi precis că acest prieten nu îți face doar bine, ci și îți dă mari bătăi de cap. Suntem siguri că faci cel puțin patru greșeli atunci când te folosești de telefonul mobil. Iată care ar putea fi acestea. 

 

Dormi cu el lângă tine


Un telefon mobil este un emițător și un receptor electromagnetic. Asta înseamnă că emite unde radio. Deși nu a fost dovedit încă, cercetările continuă să arate cum acesta poate afecta creierul după ultilizarea sa timp îndelungat.

 

Expunerea la lumina albastră prea mult timp


Lumina de pe ecran suprimă melatonina, hormonul care reglează ciclul somnului. Acesta este un alt motiv pentru care nu ar trebui să fii aproape de telefon în timp ce dormi. Lumina albastră provoacă, de asemenea, dureri de cap și probleme de vedere.

 

 

Menținerea lui în contact cu pielea


Există mai multe studii care se concentrează pe legătura dintre telefoanele mobile și cancerul, în special pe semnalul lor de transmisie care este în jur de 900 MHz, ceea ce face ca telefonul să se încălzească. Pielea se încălzește de fiecare dată când îl ții aproape de piele. Încearcă să folosești căștile sau difuzorul atunci când vorbești la telefon, pentru a nu-l atinge. Dacă nu îl utilizezi, lasă-l cât mai departe de tine pentru cea mai mică expunere. 

 

 

Privești ecranul având o postură greșită


Este cunoscut faptul că folosirea telefoanelor mobile cauzează leziuni ale degetului mare precum tenosinovita. De asemenea, îndoirea gâtului înainte pentru a privi spre ecran provoacă tensiuni la nivelul coloanei cervicale. Pe măsură ce trece timpul, greutatea pe care o simți asupra gâtului poate fi de 5 ori mai mare decât greutatea reală a capului. Aceasta provoacă dureri de gât și anomalii de postură. Ține telefonul la nivelul ochilor, menținând gâtul cât mai drept!

 

 concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.2814254760742