Mai 20, 2020
Nu vrei să mergi la salonul de înfrumusețare? Iată cum poți îndepărta acasă oja-gel de pe unghii!
Probabil că aceasta a fost cea mai des întrebare legată de frumusețe pe care am auzit-o în ultima lună. Dacă până acum, rezolvam problema cu o simplă programare la salon, în această perioadă de autoizolare întreținerea unghiilor s-a transformat într-o adevărată provocare. Specialiștii ne vin însă în ajutor cu câteva sfaturi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Manichiura semipermanentă

Ai nevoie de o pilă cu care să îndepărtezi luciul de pe unghie. Acest luciu nu se topește în acetonă și trebuie îndepărtat cu pila. După ce ai făcut acest pas și unghiile sunt mate, acoperă-ți unghiile cu o dischetă demachiantă îmbibată în acetonă și împachetează-le bine într-o folie alimentară, de aluminiu. Lasă-le pe unghii timp de 10-20 de minute.

Apoi, cu ajutorul unui șervețel, șterge oja semipermanentă care s-a înmuiat și s-a topit. Dacă mai rămân resturi, poți să le îndepărtezi de pe unghie cu ajutorul unei spatule de metal. După ce unghiile sunt curate, poți începe să le pilești până când ajungi la forma și la lungimea dorită. Dacă nu arată uniform, și încă mai sunt urme de ojă semipermanentă, folosește o pilă tip burețel, flexibilă, și îndepărtează-le  ușor, fără să insiști și să distrugi unghia naturală.

La final, aplică un strat de lac tratament. Pentru îndepărtarea cuticulelor, folosește un ulei special și împinge-le ușor către deget cu ajutorul unui bețișor de lemn.

 

 

Manichiura cu gel

Deși acest gen de întreținere nu prea se poate face acasă dacă nu ai o lampă UV, geluri sau alte ustensile, sunt câteva lucruri pe care le poți face până ajungi la salon. Este necesar să ai o pilă destul de dură, cu o abraziune de minin 150, cu care să îți pilești lungimea unghiei.

În primul rând, este foarte important să scurtezi unghiile până ajungi cu ele la o lungime potrivită. Ține pila la 45 de grade, ușor sub unghie, după care începe să pilești. Mai întâi cu partea dură a pilei, apoi cu cea mai puțin abrazivă și evită să pilești până când ajungi la unghia naturală. După ce ai scurtat unghiile și ai ajuns la forma și la lungimea dorită (îți recomand să îți rotunjești colțurile pentru a evita agățarea sau ruperea), urmează să folosești o pilă flexibilă, burețel. Pilește cu aceasta suprafața unghiei până când o simți netedă și până când trecerea dintre gel și unghia naturală, proaspăt crescută la bază, este foarte fină.

Apoi, aplică un lac de bază sau un lac colorat pentru a avea o nuanță uniformă. După ce ai aplicat culoarea, folosește la final și un strat de top coat care usucă repede oja, o lasă lucioasă și o fixează foarte bine pe unghii. Reține însă, nu îndepărta niciodată gelul până la unghie!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4188973903656