August 11, 2022
Steven Seagal, vizită controversată în Ucraina! Actorul american este un fan înfocat al lui Putin
Actorul american Steven Seagal (70 de ani), admirator înfocat al lui Vladimir Putin (69 de ani), a viziat recent închisoarea din Olenivka, Ucraina, controlată de ruși, unde sunt deținuți sute de prizonieri ucraineni. Acolo a avut loc o explozie, pe 29 iulie, în care cel puțin 50 de oameni și-au pierdut viața.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Steven Seagal apare într-o fotografie în timp ce stă pe o bancă, dar și în timp ce vorbește cu prizonierii ucraineni aflați după gratii. Anterior, actorului i-a fost interzisă intrarea în Ucraina timp de cinci ani, în 2017. Prețedintele rus Vladimir Putin i-a oferit cetățenie rusă și i-a dat personal un pașaport, în 2016, după ce a susținut anexarea Crimeei la Rusia, relatează tabloidul britanic Daily Mail.

 „Vrea să schimbe părerile despre acest război”

Se pare că Seagal a făcut, zilele acestea, și o vizită separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, fiind amplu criticat pentru acest gest, pe rețelele sociale. Denis Pușilin, liderul separatiștilor din acea zonă, a distribuit pe canalul său de Telegram o fotografie alături de Seagal.

Acesta a afirmat că actorul american realizează acolo un documentar despre războiul din Donbas. Însă, presa occidentală îl acuză pe Seagal că îi ajută pe ruși să își acopere crimele de război de la Olenivka, după ce ONU a anunțat deja că pregăteşte o misiune de investigaţie asupra exploziilor produse la închisoarea aflată sub controlul separatiștilor pro-ruși din regiunea Donețk.

„Lumea nu știe adevărul. El vrea să schimbe părerile despre acest război”, a declarat Pușilin despre presupusul documentar și intențiile lui Steven Seagal.

 

Într-o înregistrare video difuzată de mass-media rusă de la vizita actorului american în Ucraina, Seagal a spus că președintele ucrainean Volodomir Zelenski a ordonat torturi și alte atrocități, despre care lumea nu știe. Actorul american a mai afirmat că presupusele acțiuni ale lui Zelenski nu doar că încalcă Convenția de la Geneva privind crimele de război, ci reprezintă și crime împotriva umanității.

Steven Seagal a spus în trecut despre Vladimir Putin că este „unul dintre cei mai mari lideri ai lumii”. În februarie, Seagal a declarant pentru Fox News că „cei mai mulți dintre noi avem prieteni și familii în Rusia și Ucraina. Mă uit la toți ca la o familie întreagă și chiar cred că există o entitate din afară care cheltuie sume enorme de bani pe propagandă pentru a provoca cele două țări să fie una împotriva celeilalte”.

În august 2018 Rusia l-a numit pe Seagal reprezentant special al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, cu rolul de a „consolida” legăturile umanitare dintre SUA și Rusia.

Sursa - click.roconcurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.5342128276825