Decembrie 14, 2023
„Sistemul îi îmbolnăvește!” Cum își educă Dan Negru copiii. Unde lucrează fiica vedetei la doar 13 ani
Dan Negru, cunoscutul prezentator TV, deschide ușile vieții personale și dezvăluie cum se implică în educația copiilor săi, Dara și Bogdan, într-un interviu acordat Revistei VIVA! Întrebat despre asemănarea dintre el și copiii săi la nivel de caracter, Dan Negru a spus că există niște locuri ascunse în inimă pe care le-a descoperit abia atunci când a devenit părinte: "Sunt niște locuri ascunse în inimă despre care nu știam că există până când nu i-am avut pe Dara și Bogdan".

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Despre provocările adolescenței prin care trece fiica sa, Dara, și fiul său Bogdan, Negru afirmă că nu crede în provocări, deoarece această idee îi îndeamnă pe oameni la război. El are încredere în bunătatea lor și în faptul că le-a transmis aceste valori încă din primii ani de viață, scrie click.ro

Fiecare generație are propriile provocări

În legătură cu provocările contemporane precum political correctness-ul, bullying-ul și consumul de droguri în rândul tinerilor, Negru consideră că fiecare generație are propriile sale provocări. El accentuează importanța alegerilor personale și libertatea de a găsi calea bună, afirmând că generația actuală este mai liberă și mai conștientă de alegerile pe care le poate face în viață.

Școala de stat vs. școala privată

Despre alegerea de a-și trimite copiii la o școală de stat, Dan Negru este critic la adresa sistemului de învățământ din România, indiferent dacă vorbim despre școli de stat sau private. El consideră că presiunea exercitată asupra copiilor este uriașă și că sistemul de învățământ produce pe stoc absolvenți care nu își găsesc locul în domeniul pentru care s-au pregătit.

Școala de stat sau cea privată din România sunt tot o apă și un pământ. Așteptările de la copii sunt uriașe, sunt împovărați cu teme și lecții extrem de grele, care-i obligă să uite de copilărie. E un sistem bolnav și anacronic. Presiunea pe copii e uriașă, fie la stat, fie la privat. Rata de eșec al sistemului de învățământ e uriașă. Noi, părinții, îi ținem cu picioarele pe pământ, dar cred că sistemul îi îmbolnăvește", a declarat Dan Negru pentru viva.ro.

Dan Negru. Foto: Kanal D.

Munca și experiența la o vârstă fragedă

Una dintre metodele prin care Dan Negru își învață copiii despre valoarea muncii este să le ofere oportunitatea de a câștiga bani prin muncă. Fiica sa, Dara, lucrează deja la vârsta de 13 ani în cabinetul stomatologic al mamei sale, iar Negru subliniază importanța învățăturii că totul în viață se obține prin muncă.

Este o joacă prin care încercăm să le arătăm că totul în viață se obține cu muncă. Ca să prețuiești munca altuia, trebuie tu să muncești la rândul tău. Și asta se învață la o vârstă", adaugă prezentatorul TV.

Ce carieră își dorește Dan Negru pentru copiii lor

Întrebat dacă își dorește ca unul dintre copiii săi să urmeze în urmele sale în televiziune, Dan Negru subliniază că succesul în această industrie ține de seriozitate și atenție la detalii mai mult decât de talent. El își dorește ca, indiferent de cariera pe care o vor alege, copiii să învețe că munca este mai valoroasă decât talentul.

Cu privire la sărbători, Dan Negru mărturisește că familia este cea mai importantă tradiție, iar petrecerea timpului împreună este cea mai prețioasă. Despre viitor, el spune că nu își cere nimic de la Dumnezeu, ci doar îi mulțumește.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 14.137231588364