март 03, 2014
Sentimentalul stil bourjois
Stilul Biedermeier se deosebește de restul direcţiilor clasice, deoarece îi lipseşte fastul şi eleganţa de suprafaţă, specifice tendinţei clasice. Acesta este un stil comod, simplu şi practic.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Stilul  Biedermeier a ajuns la noi din Germania secolului al XIX-lea şi a fost denumit aşa graţie poetului german Gottlieb Biedermeier, care a descris în opera sa imaginea reprezentantului clasei de mijloc, subliniind funcţionalitatea şi simplitatea stilului de viață al acestora. Din cauza simplităţii designului de interior, lipsit de monograme aurii şi ornamente reliefate, acesta a fost considerat un stil caracteristic micii burghezii şi nu a fost acceptat în Europa. Pe când în casele şi moşiile din Rusia acesta şi-a găsit loc.

Principalele trăsături

Este un interior simplu, nepretenţios, asimetric şi disproporţional. Este caracterizat de confort, frumuseţea lucrurilor simple şi absenţa eleganţei. Stilul Biedermeier este unul simplu şi casnic, potrivit pentru amenajarea locuinţelor. În camerele amenajate în acest stil puteţi vedea forme  simple, culori liniştite, abundență de lumină și încăperi spațioase.

Trăsăturile specifice interiorului – nuanţe deschise, finisaje modeste, marcate de  o linie ascetică şi motive florale simple, pardoseală din lemn şi mochetă monocromă. O trăsătură importantă a interiorului sunt elementele de decor care se asociază perfect cu linia designului şi rezistenţa în timp a stilului.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE martie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.51952981948853