март 03, 2014
Alimente care combat cancerul
Din păcate, deocamdată nu a fost descoperită o metodă universală de prevenire sau protecţie împotriva cancerului! Însă nu este cazul să disperaţi. Medicii oncologi din întreaga lume sunt de părere că dezvoltarea tumorilor maligne este în mare măsură cauzată de o alimentaţie incorectă.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Din păcate, deocamdată nu a fost descoperită o metodă universală de prevenire sau protecţie împotriva cancerului! Însă nu este cazul să disperaţi! Medicii oncologi din întreaga lume sunt de părere că dezvoltarea tumorilor maligne este în mare măsură cauzată de o alimentaţie incorectă.

Ovăzul

Ovăzul este compus dintr-un număr mare de fibre grosiere care nu sunt asimilate de către organismul uman. Acestea se umflă şi „absorb” toxinele, agenţii cancerogeni şi colesterolul din organism, după care le elimină. Acest proces previne dezvoltarea cancerului de colon. Lignanii conţinuţi în fulgii de ovăz reduc riscul apariţiei cancerului mamar. Se recomandă să consumaţi cel puţin 30 gr de terci de ovăz pe zi.

Hrişca are un rol deosebit în tratarea sau prevenirea cancerului. Quercetina (considerată drept cel mai uimitor flavonoid) conţinută în această cultură cerealieră neutralizează radicalii liberi agresivi din organism.

În lista cerealelor care ajută în lupta împotriva tumorilor maligne se mai numără meiul şi orezul brun.

Usturoiul

Usturoiul este bogat în alicină – substanţă cu un efect puternic imunostimulator. Mai mult decât atât, acesta conţine antioxidanţi: Seleniu, Vitamina C, alicină, care inhibă creşterea celulelor canceroase. Studiile arată că consumul regulat de usturoi reduce riscul de apariţie a cancerului la nivelul tractului gastro-intenstinal. Oamenii de ştiinţă sunt de părerea că consumarea câtorva căţei de usturoi crud sau fiert pe zi poate reduce riscul apariţiei cancerului colorectal şi cancerului gastric. Atenţie: usturoiul proaspăt este contraindicat persoanelor care suferă de tulburări renale sau hiperaciditate gastrică.

Roşii

Roşiile reprezintă o sursă bogată de vitamina А şi С, potasiu, şi cel mai important, licopen antioxidant, care protejează împotriva cancerului la sân, piele, prostată, pancreas şi vezică urinară. Licopenul s-a dovedit eficient, de asemenea. în lupta împotriva aterosclerozei, dat fiind faptul că stimulează formarea colesterolului „bun”. Nu doar roşiile proaspete sunt eficiente în acest sens, proprietăţile acestora sunt păstrate şi benefice sub orice formă.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE martie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



читайте также
SQL exec time = 0.54365968704224