Februarie 28, 2024
Multiplul campion european la Judo, Victor Sterpu, suspendat din sport. A încălcat regulile impuse de Agenția Mondială Antidoping

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Judocanul moldovean Victor Sterpu, multiplu campion european la judo, a fost suspendat din sport începând cu 21 iulie 2023, scrie realmedia.md. Potrivit sursei, sportivul nu ar fi indicat corect adresa unde se va afla, în aplicația concepută de Agenția Mondială Antidoping. La un moment dat, Victor Sterpu admitea să renunțe la sport și să plece peste hotare, a comunicat președintele Federației Naționale de Judo. 

Judocanul moldovean ar fi „neglijat legislația antidoping”, mai exact nu ar fi indicat corect în aplicația ADAMS – concepută de Agenția Mondială Antidoping – adresa unde se va afla.

Decizia de a-l suspenda a fost luată de Agenția Națională Antidoping. Informația a fost confirmată pentru sursa citată inclusiv de președintele Federației Naționale de Judo Andrei Golban.

„Victor Sterpu nu e de vină, el era printre primii care au fost înscriși în această aplicație și nu a reușit să înțeleagă până la urmă cum funcționează și ce trebuie să facă. Astfel a luat trei cartonașe galbene pentru că nu a fost găsit pe adresa indicată de trei ori. De asta a fost suspendat”, a comunicat președintele Federației Naționale de Judo.

Mai mult, potrivit lui Golban, judocanul moldovean se gândea să renunțe la sport.

Samuel GASSNER / IJF.org 

„Eu cu greu l-am convins să rămână în sport. El a trecut printr-o perioadă tare grea. Era gata să se retragă cu totul din Judo și din sport în general. A vrut să plece peste hotare la lucru chiar”, a menționat președintele Federației Naționale de Judo.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după ce Agenția Națională Antidoping a anunțat Ministerul Educației și Cercetării despre descalificarea sportivului, Ministerul a solicitat Federației de Judo a Republicii Moldova să-l suspende pe Sterpu din lotul național și să nu fie delegat la competiții sportive naționale și internaționale, începând cu 21 iulie 2023.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70658850669861