Iunie 02, 2021
Îngrijirea tenului în zilele fierbinți. Ce recomandă cosmetologii
Vara este, deocamdată, doar în calendar. Asta înseamnă că mai avem timp să stabilim regulile de îngrijire pentru perioada fierbinte a anului și anume cum să ne avem grijă de tenul nostru.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Regula nr.1 - Curățarea corectă a tenului

Vara ar trebui să fim mult mai atente la rutina de curățare a tenului, deoarece transpirăm. În această perioadă porii sunt mult mai închiși, iar riscul erupției foarte mare. Mare atenție la tenul gras. Nu uitați de măștile de exfoliere.

 

Regula nr.2 - Hidratare intensă

Optați pentru texturi ușoare pentru zi și creme hidratante pentru noapte. Ziua sunt indicate și serurile. Deși au o textură fină sunt foarte bogate în ingrediente active, de care are nevoie pielea ta.

 

Regula nr.3 - Creme cu factor de protecție

Procesul de îmbătrânire nu a fost anulat de nimeni, iar lumina directă a soarelui poate avea un impact nu tocmai bun pentru sănătate. Argumentul ”mai bine mor mai devreme, dar să am un broz frumos” este unul ridicol. Cremele cu SPF nu înseamnă că vei umbla albă toată vara, dar te vor ajuta să-ți conturezi un bronz mult mai ușor și mai rezistent. În plus, nu vei suferi de arsuri. Așa că, folosiți o cremă care conține, cel puțin, 20 SPF, chiar dacă sunteți în oraș. Dacă aveți un fond de ten cu protecție, cu atât mai bine. Evitați astfel să aplicați o tonă de produse pe față.

 

COSMETICĂ DECORATIVĂ POTRIVITĂ PENTRU VARĂ 

 

Fondurile de ten, bineînțeles, trebuie să aibă texturi mai deschise. Sunt binevenite BB-cremele sau CC-cremele. În cazul imperfecțiunilor cosmetologii recomandă să folosiți local un corector.

 

Cum accentuăm machiajul. Nu este recomandat să folosiți podra pentru a împrospăta make-upul, pentru că ar putea închide porii rău de tot. Potrivite sunt șervețelele speciale sau loțiunile tonice mate.

 

Machiajul ochilor și buzelor. Dacă obișnuiți să folosiți bază de machiaj, rimel, farduri și rimel, atunci pe buze aplicați doar un balzam pigmentat hidratant și un luciu de buze.

 

Bronzer. E perfect pentru vară, dar aici e important să știți o regulă. Aplicați-l cu o perie pufoasă pe acele părți ale feței care fac plajă în primul rând.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.399810552597