Mai 20, 2024
În premieră, Moldova va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba tenis de masă. Cine ne va reprezenta țara

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Premieră pentru sportul din Republica Moldova. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 și devine primul reprezentant al acestei probe sportive care va evolua pentru țara noastră la Olimpiadă. Ursu este al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, scrie newsmaker.md

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că, pentru prima dată, țara noastră va participa la Jocurile Olimpice de Vară la proba tenis de masă.

Moldova va fi reprezentată de Vladislav Ursu. El a obținut cota de participare după ce s-a calificat în finala turneului preolimpic de la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina, la proba individual.

„În semifinale, sportivul a trecut de ungurul Adam Szudi cu scorul de 4-0, victorie ce a asigurat în premieră țării noastre calificarea la Jocurile Olimpice de Vară la această probă”, a precizat Ministerul Educației.

Vladislav Ursu este al 14-lea sportiv moldovean calificat până acum la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Ceilalți 13 sportivi sunt: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic și Mariana Draguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir), Marin Robu (haltere), Zalina Marghieva (aruncarea ciocanului).



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.6211922168732