Septembrie 10, 2021
Moda se adaptează vremii. Idei de ținute pentru zile ploioase
E septembrie în calendar și, implicit, posibilitatea să plouă. Dar și acele zile au farmecul lor, iar dacă vă îmbrăcați corespunzător s-ar putea să vă placă și mai mult. Iată 10 idei de outfit care o să vă umple de spirit.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dacă ți-e greu să te desparți de rochiile de vară, atunci nu e cazul s-o faci. O rochie cu croială scurtă dar cu mâneci lungi este ideală pentru genul acesta de vreme. Pentru a păstra căldura la nivelul picioarelor, compensează cu un pardesiu lung (sau trei sferturi) din stofă și o pereche de botine până la jumătatea gambei. Extra styling tip: pentru a permite ca rochia să rămână elementul principal al ținutei, cel care iese cel mai mult în evidență, alege un model imprimat, dar păstrează restul pieselor în sfera monocromă (optează pentru o nuanță neutră, precum bej sau nude).

Zilele ploioase vin la pachet cu un vibe mohorât, dar poți contracara asta cu ajutorul unei ținute în tonuri vesele. De pildă – un pardesiu din stofă sau pluș (ideal rezistent la apă) într-o nuanță electrizantă de oranj te scoate automat din monotonia tipică a zilelor cu vreme rea. Adaugă accesorii tot într-o culoare veselă, dar mai desaturată (pantofi și geantă galben pastel), iar în rest, păstrează outfitul într-o zonă cromatică neutră (pantaloni drepți gri și o cămașă albă sau un top din lână bej), scrie cosmopolitan.ro. 

O pereche de pantaloni cu croială masculină (sau chiar unii bărbătești – du-i la croitor pentru câteva modificări simple care nu costă mult, dar care îi fac să se așeze bine pe talia feminină), botine clasice cu toc gros, o cămașă cu imprimeu vintage și un pulover pufos aruncat cu nonșalanță peste umeri și înnodat, totul completat de o geantă retro și o umbrelă clasică – iată un outfit pentru zilele ploioase pe care îl poți pune cap la cap în numai câteva minute, cu minimum de efort.

Dacă nu ai la îndemână o umbrelă și nu vrei să îți strici coafura cu o pălărie, o eșarfă supradimensionată legată pe cap precum un batic este alternativa perfectă pentru a-ți proteja părul de ploaia măruntă (nu e, ce-i drept, eficientă în cazul ploilor torențiale). Alege o eșarfă multicoloră și asorteaz-o unui outfit neutru – jeanși negri cropped, cu talia accentuată cu ajutorul unei curele, cămașă albă, botine negre cu platformă XXL și un duster coat din piele (propunerea noastră e să mergi mereu pe varianta pielii ecologice sau, dacă preferi pielea naturală, caută piese în magazinele vintage, pentru a te putea bucura de modă într-un mod eco-conscious).

All black e mereu o idee bună. Joacă-te cu texturile pentru a da dimensiune outfitului (valabil în cazul oricărui look monocrom, nu numai în cel al ținutelor negre din cap până în picioare). De exemplu, asortează un trench coat waterproof unui set de sweats (pantaloni de trening + hanorac) și completează cu un bucket hat din neopren. Styling tip: strânge șiretul de la guler până când hanoracul este strâns pe gât – produce un efect cool și este și practic pentru când afară plouă și e răcoare.

rețeta clasică pentru un outfit de vreme ploioasă poate suna monoton în teorie – blugi negri, tricou alb, trench coat nude, geantă neagră – dar, prin intermediul unor mici trucuri de styling, poți face ca aspectul de ansamblu al ținutei să fie unul nonchalantly cool. Poartă botine care depășesc puțin nivelul gleznei, în fix aceeași nuanță de negru ca a jeanșilor – acest truc va da impresia unor picioare mai lungi și va face întregul look să arate streamlined. Suflecă tivul blugilor în mod aparent neglijent, până ajunge la punctul în care se termină botinele. Alege o geantă de dimensiuni miniaturale, pe care să o porți stil mesager – poți opta pentru un model statement, cu franjuri, precum în imaginea de mai sus, sau poți lega de ea o eșarfă skinny pentru a recrea efectul de mișcare. Completează totul cu câteva piese minimaliste de bijuterie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.58736515045166