Fie că vorbim de o aniversare, o onomastică sau pur și simplu de organizarea preparatelor pentru masa de Paște sau de Crăciun, un aperitiv rapid cu foietaj este întotdeauna un deliciu ușor de pregătit. Astfel, mai jos aveți la alegere o multitudine de variante de umpluturi sărate și savuroase, în diferite moduri de prezentare, pentru gusturile tuturor invitaților.
1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt. Desfășurați pachetul de foietaj pe blatul de lucru și tăiați-l în triunghiuri potrivite.
2. Bateți ouăle și amestecați-le cu brânza rasă, până ce obțineți o pastă groasă.
3. Așezați o lingură de compoziție în mijlocul fiecărui triunghi, apoi împachetați cu grija, păstrând forma de triunghi.
4. Bateți oul rămas și ungeți triunghiurile de foietaj cu o pensulă, cu ou.
5. Presărați semințe de susan deasupra. Coaceți pateurile cu brânză sărată timp de 10-15 minute sau până se rumenesc.
1. Încingeți cuptorul la 180 de grade. Răspândiți aluatul de foietaj pe blatul de lucru ușor presărat cu făină.
2. Pe aproape întreaga suprafață, lăsând o margine de 1-2 cm de jur împrejur, ungeți cu sosul de roșii.
3. Presărați apoi busuiocul și așezați feliile de șuncă deasupra. Presărați cașcaval din belșug, peste șuncă.
4. Rulați ansamblul obținut cât mai strâns. Tăiați apoi ruloul în felii groase de 1-2 cm.
5. Așezați feliile tăiate pe o tavă de cuptor anti-aderentă și dați tava la cuptor.
6. Coaceți aperitivul din foietaj cu șuncă și cașcaval timp de 10-15 minute, sau până rulourile se rumenesc.
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt.
2. Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa, usturoiul și ciupercile tocate, până ce legumele se schimbă la culoare.
3. Condimentați cu sare și piper după gust. Adăugați apoi măslinele negre tocate.
4. Întindeți aluatul de foietaj pe suprafața de lucru și așezați compoziția de ciuperci. Deasupra răspândiți cașcavalul ras.
5. Rulați strâns foitajul, apoi feliați la distanță de 1-2 cm. Puneți feliile tăiate într-o tavă de cuptor anti-aderentă.
6. Coaceți aperitivul din foietaj cu ciuperci și măsline timp de 12-15 minute sau până se rumenesc rulourile.
1. Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt Într-o tigaie, încingeți uleiul de măsline și căliți ceapa până se înmoaie.
2. Adăugați morcovul, porumbul și mazărea scurse de zeamă și căliți-le timp de 2-3 minute.
3. Condimentați cu sare și piper după gust. Răsuciți foaia de foietaj și tăiați-o în pătrate medii.
4. Puneți umplutura de legume pe centrul fiecarui pătrat de foietaj și împăturiți.
5. Lipiți bine de jur împrejurul fiecărui pateu cu legume. Puteți folosi și o furcuțită în acest scop.
6. Puneți pateurile cu legume pe tava de copt și ungeți-le cu oul bătut. Coaceți timp de 12-15 minute sau până se rumenesc.
1. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt. Într-o tigaie, căliți usturoiul și adăugați spanacul. Căliți timp de 3-5 minute.
2. Adăugați brânza feta peste spanac și amestecați bine. Întindeți pachetul de foitaj cu făcălețul pe blatul de lucru pe lungime.
3. Tăiați jumătate și așezați-o peste cealaltă, pe o foaie de copt, pusă pe un tocător. Trasați cu un cuțit ascuțit conturul unei farfurii pe cele două foi de aluat de pe tocător și decupați de jur împrejur.
4. Dați deoparte una dintre foile tăiate cerc. Puneți umplutura de spanac și brânză în centrul foii rămase și răspândiți către exterior
5. Așezați cea de-a doua foaie de aluat deasupra și tăiați fâșii plecând de 3-4 cm de centrul cercului, de jur împrejur.
6. Răsuciți fiecare fâșie de aluat, toate în aceeași direcție. Mutați floarea de foietaj obținută cu tot cu foaia de copt pe tava de cuptor.
7. Coaceți timp de 12-15 minute sau până floarea cu spanac și brânză se rumenește.
1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
2. Desfășurați aluatul pe blatul de lucru. Ungeți-l cu oul bătut, apoi presărați oregano și cheddar ras.
3. Așezați fâșiile de bacon din loc în loc pe aluatul foitaj, apoi decupați în jurul lor, pe lungimea fâșiilor.î
4. Ridicați fâșiile de aluat cu bacon și răsuciți de câteva ori fiecare segment.
5. Asezați aperitivele răsucite în tava de copt și dați-le la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până când se rumenesc frumos.
1. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătiți o tavă de copt Răsuciți foaia de foietaj și tăiați-o în fâșii de 10 cm lungime, 2-3 cm lățime.
2. Tăiați cârnații cabanos în bucăți de 3-4 cm lungime fiecare. Răsuciți câte o fâșie de aluat pe fiecare cârnăcior, apoi lipiți la capăt.
3. Așezați rulourile cu cârnați cabanos în tavă și dați preparatul la cuptor pentru 10-15 minute, sau până când se rumenesc bine.
Sursa - libertateapentrufemei.ro