Februarie 29, 2024
Fanii au criticat-o că are fața pufoasă, dar așa a aflat că suferă de o boală rară. Ce diagnostic a primit actrița Amy Schumer
Comedianta şi actriţa Amy Schumer a fost criticată, după mai multe apariţii TV recente, de telespectatorii care au observat că faţa ei este mai rotundă și mai pufoasă. Deși multe dintre comentariile despre aspectul ei fizic păreau răutăcioase și impertinente, Schumer a spus mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta, deoarece şi-a dat seama că ceva nu era în regulă. A fost la doctor și a aflat de ce boală suferă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

După ce a apărut la emisiuni precum „Watch What Happens Live” şi „The Tonight Show”, pentru a-şi promova show-ul „Life and Beth”, Schumer a răspuns comentariilor de pe Instagram. „Vă mulţumesc foarte mult pentru comentariile tuturor cu privire la faţa mea! M-am bucurat de feedback şi deliberare despre aspectul meu, aşa cum fac toate femeile, timp de aproape 20 de ani„, a scris ea, cu o urmă de sarcasm, notează libertateapentrufemei.ro

Ea a spus că faţa ei este mai umflată decât în mod normal, precizând că are endometrioză şi trece prin „lucruri medicale şi hormonale”. Însă, într-un interviu recent cu bloggerul Jessica Yellin, Schumer a declarat, după ce a citit comentariile, că a fost diagnosticată cu sindromul Cushing care, potrivit Clinicii Mayo, apare atunci când organismul are prea mult cortizol (hormonul stresului), pe o perioadă lungă de timp.

*EXCLUSIVE* Amy Schumer spotted filming "Kinda Pregnant" on NYC streets after recently opening up about Cushing Syndrome diagnosis **WEB MUST CALL FOR PRICING**

Ce este sindromul Cushing

Simptomele acestei afecţiuni, care poate fi cauzată de administrarea unor medicamente numite glucocorticoizi sau corticosteroizi, pot include o faţă rotunjită, vergeturi roz sau mov pe piele şi o cocoaşă grasă între umeri, potrivit Mayo Clinic, şi ar putea duce, de asemenea, la hipertensiune arterială, pierdere de masă osoasă şi chiar diabet de tip 2.

Schumer a spus că afecţiunea ei a fost cauzată de administrarea de injecţii cu steroizi în doze mari. Ea spune că acum se simte „renăscută” după ce a primit diagnosticul, pentru că, deși unele forme de Cushing pot fi fatale, ea are un tip care „se va rezolva de la sine”.

Când a fost întrebată de Yellin de ce îşi împărtăşeşte informaţiile despre sănătate, Schumer a spus: „Ruşinea şi critica corpurilor noastre în continuă schimbare este ceva cu care m-am confruntat şi la care am fost martoră de mult timp. Îmi doresc atât de mult ca femeile să se iubească pe ele însele şi să fie neobosite atunci când luptă pentru propria sănătate într-un sistem care, de obicei, nu le crede„.

Glamour Woman of the Year Awards, New York, America - 09 Nov 2015

Vreau ca femeile să ştie că este anormal să aibă menstruaţii extrem de dureroase şi să găsească pe cineva cu experienţă în diagnosticarea şi operarea endometriozei„, a mai spus ea, adăugând că a suferit o intervenţie chirurgicală pentru această afecţiune care i-a schimbat viaţa.

„Vreau ca femeile să preţuiască faptul că se simt puternice, sănătoase şi confortabile în propria piele. Eu sunt extrem de privilegiată să am resursele pe care le am pentru sănătatea mea şi ştiu că nu este aşa pentru majoritatea oamenilor. Sunt recunoscătoare şi vreau să îmi folosesc vocea pentru a continua să lupt pentru femei”.

Actrița a spus că a făcut numeroase teste RMN şi recoltări de sânge, ceea ce a făcut-o să se îngrijoreze că s-ar putea să nu mai fie prin preajmă pentru a-şi vedea fiul crescând.

„Aşa că aflarea faptului că am genul de Cushing care se va rezolva de la sine şi că sunt sănătoasă a fost cea mai bună veste imaginabilă”, a spus ea. „Au fost câteva săptămâni nebuneşti pentru mine şi familia mea”.

Amy Schumer reveals she has been diagnosed with Cushing syndrome

Schumer a spus că afecţiunea ei a fost cauzată de administrarea de injecţii cu steroizi în doze mari. Ea spune că acum se simte „renăscută” după ce a primit diagnosticul, pentru că, deși unele forme de Cushing pot fi fatale, ea are un tip care „se va rezolva de la sine”.

Actrița a spus că a făcut numeroase teste RMN şi recoltări de sânge, ceea ce a făcut-o să se îngrijoreze că s-ar putea să nu mai fie prin preajmă pentru a-şi vedea fiul crescând.

„Aşa că aflarea faptului că am genul de Cushing care se va rezolva de la sine şi că sunt sănătoasă a fost cea mai bună veste imaginabilă”, a spus ea. „Au fost câteva săptămâni nebuneşti pentru mine şi familia mea”.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.82792210578918