Septembrie 18, 2020
Cum să-ţi îngrijeşti corect hainele pentru a le avea mai mult timp
Odată cu trecerea timpului, hainele tale încep să-şi piardă din culoare, iar textura materialelor, odată delicate şi pufoase, are de suferit. Pentru a te bucura de longevitatea lor, îţi propunem câteva sfaturi utile.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

SETEAZĂ CORECT USCĂTORUL DE RUFE 

Avantajele pe care ţi le aduce un uscător de rufe te vor ajuta să economiseşti timp şi spaţiu, deoarece vei scăpa de rufele întinse pe balcon sau chiar în casă. Pentru ca totul să meargă bine, setează de fiecare dată programele recomandate şi separă hainele de materiale diferite. De asemenea, mai poţi folosi mingi pentru uscător, care au rolul de a împiedica formarea cutelor pe articolele tale vestimentare.

ARANJEAZĂ CORECT HAINELE ÎN DOLAP 

Hainele depozitate în dulap, fie că este vorba de cele pe care le foloseşti zi de zi sau cele pentru alt sezon, au nevoie de spaţiu. Încearcă să nu înghesuieşti cât mai multe haine pe un raft, deoarece acestea vor forma cute, care duc la decolorare. Dacă nu mai ai suficient spaţiu în dulap, alege şi alte corpuri de mobilier care te pot ajuta să laşi hainele să respire. De asemenea, poţi opta pentru umeraşe de mai bună calitate, precum cele din lemn sau cele cu textură antialunecare.

CALCĂ-LE LA TEMPERATURA POTRIVITĂ 

Fierul de călcat poate fi prietenul sau duşmanul tău, în funcţie de câtă atenţie oferi temperaturii cu care calci. Fiecare material are anumite nevoi. Iată care sunt temperaturile potrivite: 

Nylon – 135°C
Vâscoză – 190°C
Poliester, mătase, lână – 148°C
Lycra – 135°C
Pânză – 230°C

Majoritatea materialelor, în special bumbacul şi pânza, pot fi călcate când sunt încă umede sau cu abur. Nu ezita să foloseşti spray-ul pentru materiale precum nylon sau vâscoză, dar evită să foloseşti funcţia cu abur pentru acestea.

EVITĂ SPĂLAREA FRECVENTĂ A HAINELOR

Dacă hainele tale nu sunt murdare, cel mai probabil nu trebuie spălate după fiecare purtare. Desigur, situaţia actuală te poate împinge să speli mai des pentru a igieniza hainele tale şi ale familiei, însă nu trebuie să exagerezi. Ţine minte câteva informaţii esenţiale despre spălarea hainelor:

- Spală mereu materialele de culoare închisă pe dos.
- Optează pentru înălbitoare care nu afectează hainele colorate.
- Separă hainele cu elemente din metal de cele delicate.
- Foloseşte mereu setările potrivite în funcţie de materiale.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 5.7140424251556