Februarie 14, 2024
Cum poți renunța la zahăr. Metoda recomandată pentru a-l elimina din dieta ta
Dependența de zahăr este răspândită la scară largă. Cele mai recente studii au arătat că o persoană obișnuită din Statele Unite consumă zilnic, în medie, 22 de lingurițe de zahăr. Acesta este de peste trei ori cantitatea sugerată de specialiști. Consumul excesiv de zahăr poate duce la apariția problemelor cronice de sănătate. Descoperă și tu cum poți renunța la zahăr. Iată câteva metode care te-ar putea ajuta să-l elimini treptat din alimentația ta.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Limitarea crabohidraților simpli și consumul mai mare de proteine sănătoase te-ar putea ajuta să scapi treptat de dependența de zahăr.

Pentru început trebuie să știi că zahărul se găsește în alimente sub diferite denumiri. A ști ce alimente au zahăr adăugat, ascuns sau nu, te poate ajuta să elimini acest produs din dieta ta, scrie catine.ro

Zahărul poartă multe nume diferite. Academia de Nutriție și Dietetică spune că zahărul mai apare ca: concentrate de suc de fructe, sirop de porumb cu fructoză, maltoză, zaharoză, zahăr turbinado, etc.

Eticheta produselor specifică, de cele mai multe ori, câte grame de zahăr conține produsul pe care îți dorești să-l achiziționezi. Descoperă mai jos cum poți să limitezi consumul de zahăr.

Renunță treptat la zahărul alb

Zahărul alb rafinat este genul de produs pe care îl pui deseori în ceașca de cafea pentru a-i da un gust mai bun. Totuși, acest produs este extrem de dăunător dacă este consumat în exces.

Fluxul sanguin absoarbe rapid zahărul simplu provocând creșteri rapide ale nivelului de glucoză din sânge și al insulinei.

Zahărul rafinat este adăugat în nenumărate produse alimentare. S-ar putea să-l găsești sub formă de denumiri diferite, cum ar fi cele menționate anterior.

Încearcă să excluzi băuturile zaharoase

Sucul de fructe, băuturile pentru sport, ceaiul cu gheață și alte băuturi îndulcite pot conține zahăr alb adăugat.

O doză de suc, de exemplu, poate conține până la 9 lingurițe de zahăr, adică cu o treime mai mult decât limita zilnică recomandată de Asociația Americană a Inimii.

Încearcă să înlocuiești băuturile îndulcite cu unele care sunt mult mai sănătoase. În loc de un suc îndulcit, poți încerca să consumi apă cu fructe proaspete adăugate în ea.

Reorganizează alimentele de acasă

Specialiștii spun că pentru a elimina zahărul din alimentație e recomandat să scapi de tetațiile de acasă. Încearcă să nu mai aduci în casă produse care au zahăr adăugat.

Dulciurile ar trebui limitate sau ținute la distanță. Încearcă să le pui într-un loc în care nu sunt mereu la vedere. În felul acesta nu vei mai fi tentată să le consumi atât de des.

Schimbă produsele de patiserie cu unele mai sănătoase

Produsele de patiserie, prăjiturile, brioșele și pâinea albă sunt doar câteva produse care conține făină rafinată și zahăr adăugat. Află cum îți dai seama că mănânci prea mult zahăr. Vezi ce spune specialiștii.

Acest adaos de zahăr poate afecta nivelul de zahăr din sânge. În schimb, poți încerca să consumi alimente din cereale integrale.

Cerealele integrale sunt transformate în zahăr în timpul digestiei. Cu toate acestea, deoarece sunt carbohidrați complecși mai degrabă decât simpli, ei sunt absorbiți mai lent în organism oferind energie în mod constant.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57373905181885