Martie 13, 2023
Cea mai în vârstă femeie din lume a murit la 128 de ani. Cum a trăit în trei secole diferite
Cea mai în vârstă femeie din lume s-a stins la 128 de ani, în Africa de Sud. Johanna Mazibuko a trăit în trei secole diferite, iar în ultimul an de viață considera că nu mai vede rostul unui trai îndelungat.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Johanna Mazibuko, despre care se spune că a fost cea mai în vârstă femeie din lume, a încetat din viață în urma unui atac vascular cerebral. Femeia din Africa de Sud avea șapte copii, iar în luna mai ar fi împlinit 129 de ani, scrie perfecte.ro

Anul trecut, la petrecerea organizată cu prilejul zilei sale de naștere, Johanna spunea că nu vede rostul unui trai atât de îndelungat.

Sunt uimită de faptul că sunt încă aici, după atâția ani. De ce sunt încă aici? Oamenii din jurul meu au murit. Eu când voi muri? Care e rostul să mai fiu în viață? Lumea m-a obosit, pentru că doar stau și nu fac nimic”, s-a confesat ea într-un interviu acordat site-ului de știri News24 din Africa de Sud. 

 

Cum a ajuns la această vârstă înaintată

Johanna Mazibuko a trăit la o fermă de porumb, unde viața era plăcută, iar mâncarea naturală. Nu-și amintește prea multe din copilăria ei, însă ține bine minte o invazie de lăcuste.

Erau unele pe care le puteai prinde și mânca. Era ca și când ai fi mâncat carne. Le prăjeam și le mâncam așa. Am crescut sănătos mâncând în principal lapte proaspăt și spanac sălbatic. Acum mănânc mâncare modernă. Sunt obișnuit cu asta, dar mi-e dor de mâncarea cu care am crescut”, a mai spus femeia.

Se pare că stilul de viață modern nu i-a priit. Johanna Mazibuko, care s-a născut în 1894, a fost transportată la spital în data de 14 februarie 2023 în urma unui atac vascular cerebral. La 3 martie a decedat.

Există un secret al longevității? Se pare că da, spune Betty White.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57819366455078