Iunie 24, 2020
Cât de des ar trebui să te speli pe cap. Sfaturile specialiștilor

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

"Fața o curățăm în două etape, așa că la fel ar trebui să procedăm și cu scalpul nostru", a spus Helen Reavey, un stilist cunoscut peste hotare. Experta a specificat că, în timpul unei spălări, prima șamponare nu face decât sî înlăture praful, poluarea, pielea moartă și grăsimea, în timp ce a doua curăță cu adevarat scalpul și firele de păr.

Cât despre frecvența spălării părului, stilista spune că nu există o rețetă care să funcționeze pentru toată lumea la fel.

În funcție de textură și de grosimea părului, Helen Reavey are două recomandări. Femeile cu păr subțire și rar ar trebui să se spele în fiecare zi sau la maximum 2 zile, în timp ce femeile cu păr gros sau ondulat se pot spăla o dată la 3-4 zile.

Printre greșelile pe care le facem când ne curățăm scalpul și părul se numără utilizarea frecventă a aceluiași șampon sau folosirea apei fierbinti după clatire. Ideal ar fi să schimbăm din când în cand produsul și să ne clătim cu apă călduță, care să nu usuce pielea capului, spune Reavey.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.832364320755