Martie 16, 2023
„Capra cu trei iezi” pe Netflix. Thriller-ul este bazat pe motivul poveștii lui Ion Creangă
Netflix va difuza, din 23 martie, „Capra cu trei iezi”, un thriller românesc filmat pe motivul poveștii, cu același nume, a lui Ion Creangă. În rolurile principale spectatorii îi vor putea urmări pe celebrii actori Maia Morgenstern și Marius Bodochi, transmite Adevărul.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Filmul a rulat și în cinematografele de peste Prut, unde a adunat aproximativ 30.000 de spectatori și a avut încasări de 560.000 de dolari.

Adaptarea poveștii lui Ion Creangă este un film horror psihologic care dezvăluie latura întunecată a naturii umane.

În România rurală a secolului al XIX-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie (Marius Bodochi) care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică.

Bazat pe unul din cele mai cunoscute basme româneşti, filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

Regizorul Victor Canache a declarat că povestea lui Ion Greangă l-a marcat profund în copilărie. „Capra cu trei iezi” era basmul care îl îngrozea. Și de câte ori îl asculta vizualiza toată acțiunea. Proiectul pe care și l-a pus în minte la 19 ani s-a materializat mai întâi într-un scurtmetraj în 2019, iar în 2022 a devenit lungmetraj.

Este și un pic horror. Este și un pic thriller. Este și un pic psihologic. Are o atmosferă care te face să ieși un pic șocat din sală, după ce îl vezi. Eu am făcut un film care să fie 100% pentru public. Nu am făcut nimic în plus. Am luat exact ceea ce mi-a oferit Ion Creangă. Și am atașat la poveste felul meu de a gândi și de a lucra, așa cum am învățat și cum m-am construit ca regizor de film în cei cinci ani de muncă la Hollywood“, a declarat Victor Canache.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81514310836792