Mai 21, 2024
Aur pentru Moldova. Un judocan paralimpic l-a depășit pe nr.1 mondial în doar 10 secunde

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Sportivul paralimpic din Republica Moldova Ion Basoc a obținut medalia de aur la un turneu internațional, găzduit de capitala Georgiei. Este vorba despre Grand Prix-ul IBSA de para judo. Basoc l-a depășit pe nr. 1 mondial, multiplul campion mondial Wilians de Araujo, în doar 10 secunde. Precizările au fost făcute de Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova pe 20 mai, scrie newsmaker.md

Comitetul a menționat că sportivul Ion Basoc a obținut medalia de aur la Grand Prix-ul IBSA de para judo de la Tbilisi.

În perioada 18-19 mai, capitala Georgiei a găzduit ultimul Grand Prix IBSA înainte de Jocurile Paralimpice. Din echipa națională a Moldovei au făcut parte 3 sportivi: Ina Cernei, care a concurat la categoria de greutate sub 57 kg, Oleg Nemțan – categoria 73 de kg și Ion Basoc – categoria peste 90 kg.

„Ion Basoc a dat dovadă de o tehnică remarcabilă, obținând pentru țara noastră o medalie de aur într-un final palpitant, în care l-a depășit pe nr. 1 mondial, multiplu campion mondial Wilians de Araujo în doar 10 secunde! Din păcate, turneul nu a fost la fel de reușit pentru coechipierii săi”, au menționat reprezentanții Comitetului Paralimpic.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5878019332886