Noiembrie 18, 2020
Alimente care te protejează iarna
Gripă, răceală, dureri musculare, de articulații sau pur și simplu oboseală inexplicabilă, de toate trebuie să ne protejăm în perioada rece a anului. Tocmai de aceea trebuie să avem grijăm cum ne alimentăm iarna.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

LACTATE 

Iaurtul, brânzeturile și laptele nu trebuie să lipsească din dieta ta dacă îți dorești oase sănătoase și o bună funcționare a organismului. Lactatele sunt alimente bogate în vitamina D, una dintre cele mai importante vitamine de care corpul nostru are nevoie. Lipsa acesteia poate cauza diferite probleme de sănătate, precum oase moi și rahitism la copii, osteomalacie sau osteoporoza la adulți. 

NUCI 

Nucile sunt alimente minune în care se regăsesc grăsimi sănătoase, extrem de importante pentru creier și corp. Acestea sunt bogate în minerale, precum mangan, potasiu, magneziu, zinc și seleniu și sunt o sursă foarte bună de vitamina E. Această vitamină este importantă pentru sprijinirea sistemului imunitar și este un bun vasodilatator, contribuind astfel la menținerea sănătății vaselor de sânge. Datorită acestui efect, va lupta împotriva formării cheagurilor de sânge, protejându-te astfel de boli coronariene.

FRUCTE DE PĂDURE 

Fructele de pădure sunt o nemaipomenită sursă de vitamine și minerale. Ar trebui consumate zilnic, ca o mică gustare, tocmai pentru a te bucura de toate proprietățile lor. Folosite în stare proaspătă, congelată sau uscată, conțin cantități ridicate de vitamina C, B, E și A, dar și seleniu, zinc, fier, toate acestea sprijinind sistemul imunitar. Fructele de pădure te vor ajuta să te protejezi de răceală, febră și alte boli infecțioase.

SPANAC 

Consumul de spanac ajută la îmbunătățirea vederii și contribuie la protecția sistemului imunitar. Această legumă este bogată în vitaminele A, C, K, conține acid folic, fier și calciu. De asemenea, conține compuși precum quercitina și luteina. Așadar, spanacul este nemaipomenit pentru sistemul muscular și osos, scade colesterolul rău, este antiinflamator și anticancerigen.

LĂMÂILE 

Lămâile sunt unele dintre cele mai recomandate alimente când vine vorba de vitamina C. Pe lângă aceasta, citricele conțin și flavonoide, substanțe cu proprietăți antioxidante ce ajută la stoparea creșterii celulelor canceroase și previn nenumărate boli, tratează infecţiile gâtului, indigestia, constipaţia, problemele dentare, febra, hemoragiile interne, reumatismul și chiar gripa. 

CUM SĂ-ȚI ÎMBOGĂȚEȘTI DIETA

Pe lângă acestea, nu trebuie să lipsească din dieta ta alimente precum fasolea, somonul, broccoli, avocado, usturoiul. Toate te vor ajuta să treci cu bine peste iarnă și vor întări organismul, pregătindu-l astfel pentru lupta cu orice virus. 

De asemenea, pentru un echilibru perfect, poți discuta cu medicul tău de familie și să stabiliți împreună ce alte suplimente alimentare îți mai pot fi de folos în această perioadă. Astfel, poți adăuga echinaceea, utilizată pentru prevenția și tratarea numeroaselor infecții, colostru, seleniu și zinc. Totodată, probioticele sunt utile pe timp de iarnă, cunoscut fiind faptul că sistemul imunitar este influențat în mare parte de procesele ce au loc în intestin. concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.8673837184906