Aprilie 14, 2020
Află cum să faci mască pentru părul deteriorat cu alimentele din bucătărie
În această perioadă, oferă-i părului tău detoxul de care avea nevoie. Stai departe de instrumentele de styling și îngrijește-l cu măști din ingrediente naturale.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dacă până acum ți-am prezentat câteva idei de măști homemade pe care le poți face pentru tenul tău, de data aceasta îți propunem soluții naturale pentru repararea părului deteriorat.

Deși din multe puncte de vedere izolarea ți se poate părea o corvoadă, pentru părul tău e unul dintre cele mai bune lucruri care i se puteau întâmpla. În sfârșit poate avea parte de o perioadă de detox. Îl poți ține departe de toate instrumentele de styling și îi poți oferi îngrijirea de care are nevoie, însă pentru care nu îți făceai timp. Acum poți să îți aplici liniștită o mască de păr în mijlocul zilei și chiar să o lași să acționeze mai mult timp, pentru a repara părul în profunzime.

Nu încurajăm ieșitul din casă și, tocmai de aceea, ne-am gândit să îți propunem câteva măști pe care le poți face cu ingrediente pe care deja le ai. Așa că, dacă ai părul deteriorat, uscat, iată cum poți profita în această perioadă pentru a-i reda sănătatea!

 

 

Ulei de măsline și ulei de cocos

Uleiul de măsline este bogat în vitamina E și acizi grași Omega 3, ce ajută la repararea firului de păr. Pe lângă asta, îl și protejează împotriva căldurii și îi oferă mai multă elasticitate. De asemenea, dacă îl folosești în mod constant, vei observa că părul tău va deveni mai mătăsos, mai strălucitor și se va rupe mai greu. Uleiul de cocos, la rândul său, reduce pierderea de proteine, refăcând structura firului de păr. În plus, hidratează și hrănește în profunzime părul.

Pasul 1 Adaugă într-un castron două linguri de ulei de măsline și una de ulei de cocos.

Dacă uleiul de cocos nu mai este în stare lichidă, atunci adaugă cantitatea de ulei de care ai nevoie într-un recipient și pune-l în apă fierbinte.

Pasul 2 Aplică masca obținută pe toată lungimea părului, folosind o cantitate mai mare pentru vârfurile deteriorate.

Pasul 3 Pune-ți pe cap o cască pentru duș sau un prosop și lasă masca să acționeze pentru câteva ore.

 

 

Ulei de măsline și avocado

Grăsimile sănătoase din avocado au un efect nutritiv pentru părul deteriorat. Nu numai că repară firele de păr degradat, dar și previn ruperea acestora, oferindu-le elasticitate și strălucire.

Pasul 1 Curăță un avocado și pasează-l într-un blender.

Pasul 2 După ce ai obținut o pastă cremoasă, adaugă o lingură de ulei de măsline și amestecă-le bine.

Pasul 3 Aplică conținutul pe lungimea firelor de păr și acoperă-ți capul cu o cască de duș.

Pasul 4 Lasă masca să acționeze timp de două ore, iar apoi spală-ți părul.

 

Lapte și miere

Conținând o cantitate generoasă de proteine și vitamine, laptele ajută la netezirea părului, oferindu-i în același timp strălucire și rezistență. Mierea ajută la o hidratare intensă și previne ruperea firelor de păr. Combinate, cele două ingrediente îți vor repara părul, făcându-l mai puternic și mai sănătos.

Pasul 1 Încălzește o cană de lapte (NU o fierbe).

Pasul 2 Adaugă două linguri de miere și amestecă conținutul.

Pasul 3 Aplică masca pe păr, mai ales pe vârfuri.

Pasul 4 Las-o să acționeze pentru 30 de minute.

 

Iaurt, miere și ulei de măsline

Dacă mai sus ți-am prezentat beneficiile pe care uleiul de măsline și mierea o au asupra părului tău, trebuie să știi că și iaurtul ajută la fel de mult la regenerarea părului. Conține proteine, vitamine și acizi grași ce opresc căderea părului, îi redau strălucirea și îl fac mai puternic.

Pasul 1 Adaugă într-un bol o lingură de ulei, o jumătate de cană de iaurt natural și o lingură de miere.

Pasul 2 Amestecă bine ingredientele.

Pasul 3. Aplică masca și las-o să acționeze pentru 30-60 de minute.

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1571924686432