August 02, 2019
Află care este vârsta ideală pentru a deveni mămică!
Varsta este importanta in decizia pe care o femeie o ia pentru a deveni mama. Corpul tau trebuie sa fie pregatit pentru a sustine o sarcina, insa trebuie sa fii pregatita si din punct de vedere emotional pentru tot ce presupune o sarcina si pentru a avea grija de bebelusul tau dupa cele 9 luni.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Subiectul legat de varsta la care sa devii mama este unul de mare interes si mereu de actualitate, in conditiile in care multe femei isi doresc sa fie mame, insa parca nu gasesc niciodata momentul potrivit. Unele vor intai o cariera solida, altele vor sa aiba parte de cat mai multe calatorii, sa se bucure de cat mai mult timp petrecut numai in compania sotului lor. Toate acestea vin in contradictie cu ceea ce se spune, ca varsta ideala de a deveni mama este pana in 25 de ani.

Insa aceste teorii se schimba, evolueaza, iar oamenii de stiinta vin acum cu teorii diferite fata de cele de pana acum, referitor la momentul ideal pentru a ramane insarcinata si a deveni mama.

Care este varsta ideala pentru a ramane insarcinata?

Contrar convingerilor populare, un studiu condus de dr. John Mirowsky, sociolog la Universitatea din Texas, a relevat ca varsta perfecta pentru a ramane insarcinata este 34 de ani.

Motivul? Intre 34 si 35 de ani se pare ca este perioada in care corpul unei femei este intr-o stare optima de sanatate, sarcina poate fi dusa la termen fara probleme, iar bebelusul se va naste perfect sanatos. Mirowsky subliniaza, de asemenea, ca femeile trebuie sa fie constiente ca, dupa varsta de 30 de ani sansele de a aparea probleme de fertilitate cresc.

 

 

Numarul de ovule scade simtitor dupa 35 de ani

O femeie trebuie sa ia in calcul si un alt aspect, cel legat de ovulație. O femeie are circa doua milioane de ovule, care incep sa se elibereze luna de luna, odata cu debutul primului ciclu menstrual. Perioada de fertilitate maxima este pana la varsta de 25 de ani.

Insa potrivit oamenilor de stiinta de la Centrul de Medicina Reproductiva din New York, nu este motiv de ingrijorare pana la varsta de 35 de ani. O femeie care are pana in 35 de ani are 75% sanse sa ramana gravida, in decursul unui an. Dupa varsta de 35 de ani, probabilitatea de a obtine o sarcina scade la 54%, intr-un an in care femeia respectiva incearca acest lucru. Sansele de a deveni mama devin insa mai scazute dupa varsta de 40 de ani.

De ce sa faci un copil dupa 30 de ani

Si alti oameni de stiinta sunt de parere ca o femeie aflata in jurul varstei de 35 de ani este pregatita din toate punctele de vedere pentru a deveni mama. A avut timp sa isi faca si o cariera mult visata, are o relatie solida si este pregatita din punct de vedere psihic pentru a creste bebelusul. Caci, dupa cum spun multe femei, jobul de mama este cel mai greu si cel mai solicitant din lume, insa si cel mai frumos, cel care iti aduce cele mai multe satisfactii si impliniri.

Mamele nu foarte tinere au o mai mare stapanire de sine, sunt mult mai stabile din punct de vedere emotional, ceea ce le va ajuta sa isi creasca bebelusul sanatos.

 

 

Intre 20 si 35 de ani este mai usor sa ramai insarcinata si ai si un grad mai mic de risc de a avea un avort spontan sau de a suferi de hipertensiune arterială în sarcină.

Un studiu efectuat in Danemarca a aratat ca femeile care devin mame dupa 33 de ani sunt mai putin predipsuse la a-si pedepsi copiii, au mult mai multa rabdare cu acestia. O alta cercetare efectuata la Institutul Max Planck a aratat ca micutii nascuti de mame foarte tinere s-au descurcat mai greu la teste care le-au masurat abilitatile cognitive, spre deosebire de cei ale caror mame i-au adus pe lume dupa varsta de 30 de ani.

Pana la urma, insa, decizia de a avea un copil tine de fiecare femeie in parte, de momentul in care ea se simte pregatita sa devina mama. Este important, de asemenea, ca in momentul in care ia decizia de a aduce pe lume un copil, femeia respectiva sa se bazeze pe sprjinul partenerului de cuplu, trebuie ca si acesta sa fie hotarat si sa isi doreasca un bebelus.

 

copilul.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.95437622070312