Octombrie 01, 2021
9 semne importante că suferi de un dezechilibru hormonal
Creșterea și dezvoltarea corpului uman depind mult de funcția hormonală. Aceste minuscule molecule sunt responsabile pentru starea noastră de spirit, emoții și chiar și pentru aspectul nostru fizic. Când se produce un dezichilibru, semnele sunt văzute pe fizicul nostru. Iată 9 indicii pe care să le interpretezi drept o alarmă pentru a prelua controlul asupra situației.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Acnee
Erupțiile acneice pot fi rezultatul unei curățări necorespunzătoare a tenului, dietei dezechilibrate sau ciclului menstrual. Cu toate acestea, dacă acneea devine o problemă constantă, cel mai probabil este vorba despre o tulburare hormonală.

Excesul de greutate
Mulți oameni se luptă cu kilogramele în plus toată viața, ținând diete și făcând sport; alții sunt în formă fără niciun efort. Problemele hormonale sunt cel mai probabil cauza numărul 1 a acestei nedreptăți.

Oboseală
Oboseala cronică poate fi un semnal al faptului că nivelul hormonilor nu este în echilibru. Din această cauză, chiar și cei care dorm 8 ore pe noapte pot arăta constant obosiți. De vină pentru această oboseală este progesteronul. Un simplu test de sânge va ajuta la măsurarea concentrației de progesteron în sângele tău.

Transpirația excesivă
Transpirația excesivă nu este întotdeauna cauzată de dezechilibre hormonale. Oricum, în cazul în care transpirația este însoțită de frisoane trebuie neapărat să îți faci analizele.

Cearcăne
Nici un fond de ten nu te va ajuta să îți acoperi cearcănele dacă dormi doar 3 ore pe noapte, dar somnul pare a fi un lux atunci când hormonii ne joacă feste. Insomnia cronică poate fi rezultatul unui nivel scăzut de testosteron în cazul bărbaților și de progesteron în cazul femeilor.

Depresie
Depresia poate fi încă un semn al dezechilibrului hormonal. Anxietatea și depresia pot să apară atât în timpul ciclului menstrual, cât și în timpul sarcinii sau la menopauză. În caz de atacuri de anxietate frecvente, adresează-te endocrinologului tău.

Modificări ale sânilor
Un nivel scăzut de estrogen poate determina o densitate mică a țesutului mamar. Un nivel mare poate determina noduli sau chisturi. Dacă observi modificări ale sânilor sau simți un nodul, nu amâna vizita la doctor.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.8350279331207