Iunie 11, 2019
Terramed: Copii sănătoși, părinți fericiți!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Nelly Romanova

Medic pediatru

Secția de pediatrie de la Terramed – prezintă o echipă de specialiști cu o înaltă calificare: pediatru, neurolog, ortoped-traumatolog, pulmonolog, orelist, neuropsiholog, alergolog, ginecolog pentru copii. În așa mod, au fost create toate condițiile pentru a putea oferi consultații medicale pentru tinerii pacienți.  

 

 

Tatiana Vaipan

Medic Pediatru

 

Copiii sunt pacienți speciali, ei necesită o abordare specială. La Terramed bebelușii sunt consultați din primele clipe ale vieții. La fiecare etapă a vieții, exsită anumite caracteristici specifice de dezvoltare. Examinările periodice preventive ale copiilor care au până la un an, ajută la monitorizarea tuturor parametrilor de dezvoltare, cu ajutorul cărora, pot fi depistate la timp patologii și să fie prescris prompt tratamentul. Sarcina părinților este să nu ignore primele simptome ale bolii copilului.

 

 

Svetlana Constantinova

Ecografist, pediatru

 

Examinarea cu ultrasunet – este una din cele mai eficiente metode de diagnosticare în medicina modernă. Ea permite să fie studiate în detaliu starea organelor interne, a rinichilor, a țesuturilor moi, a vaselor sanguine, și chiar și examinarea structurii creierului. Neurosonografia (NSG) sau USG a creierului, reprezintă o examinare absolut nedureroasă, sigură și, cel mai important, informativă, care poate fi efectuată din primele zile ale vieții copilului.

 

 

Ala Tribusian

Medic neurolog

Consultarea periodică la un medic neurolog este obligatorie pentru monitorizarea dezvoltării copilului și diagnosticarea precoce a bolilor neurologice. În primii doi ani, apare o formare activă a celor mai importante abilități ale copilului, dezvoltarea reflexelor, prin urmare, dacă în acest moment primele simptome ale întârzierilor de dezvoltare sunt ratate, copilul se va confrunta ulterior cu o serie de probleme. În primul an de viață, ar trebui copilul trebuie să viziteze de șase ori neurologul, la vârsta de doi ani - trei vizite, iar mai apoi, o vizită înainte de școală. 

 

 

Andrian Serghei 

Medic ORL 

La copii, boli ale urechii, a nasului și a gâtului, sunt unul dintre motivele cele mai frecvente atunci când vine vorba despre vizita la medic. Atunci când copilul vine la medicul ORL, acesta este supus unei examinări, îi este precizat diagnosticul, este prescris tratamentul. Adesea, părinții nu se grăbesc să contacteze un specialist în primele simptome de răceală a copilului. Auto-tratamentul la domiciliu uneori duce la deteriorarea sănătății copilului, la dezvoltarea complicațiilor și la alte consecințe negative. Prin urmare, este important să solicitați ajutor de la un specialist care va prescrie un tratament eficient.

 

 

Olga Cîrstea 

Medic pediatru, consultant în domeniul alergologiei

Primele simptome de alergie pot apărea deja în copilărie. Pentru corpul unui copil, care se familiarizează doar cu lumea exterioară, totul este nou și este imposibil să se prevadă ce va provoca alergii. Primele semne ale unei reacții alergice la un copil ar trebui să fie un motiv pentru a contacta imediat un medic care va efectua un examen, va determina alergenul substanței, va prescrie un tratament și va da recomandări. Datorită vitezei ridicate de teste de laborator la clinica Terramed, este posibilă determinarea rapidă a cauzei alergiei și prescrierea tratamentului.

 

 

Marcel Platon

Medic Ortoped- traumatolog 

 

Examinarea ortopedică este obligatorie în primele luni ale vieții copilului. Deci, puteți identifica anomalii congenitale sau alte anomalii în dezvoltarea sistemului musculo-scheletic. Poziția tensionată, incorectă a spatelui și corpului în timpul lecțiilor, activitatea fizică minimă și alți factori conduc la probleme ale sistemului musculo-scheletic. 

 

 

Natalia Trofimciuc

Medic neuropsiholog, logoped, art terapie. 

Dezvoltarea mentală a copilului joacă un rol important în imaginea generală a sănătății sale. În clinica Terramed există o oportunitate unică de a efectua terapia într-o cameră senzorială special echipată, care corespunde celui mai înalt nivel de neuropsihologie. Camera senzorială este un birou plin cu diverse stimuli pentru dezvoltarea motorului și a vorbirii, sisteme vizuale, audio și tactile. Unul dintre avantajele camerei senzoriale îl reprezintă faptul că copiii o percep ca o sală de joc, iar toate tipurile de terapie se desfășoară ca un joc într-un mediu confortabil pentru dezvoltarea, corecția și întreținerea sistemului nervos.

 

 

Str. Cuza-Vodă, 44 A; 

str. Trandafirilor, 15/4.

www.terramed.md

(022) 202 373

 

Citiți continuarea articolului în numărul din luna iunie 2019, a revistei  AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.91495561599731