“Spuneţi-mi că nu sunt singura. Mi-am dat seama că am şanse mai mari să-i conving să mănânce dacă le ofer mai multe feluri, dar uneori sunt pur şi simplu încăpăţânaţi. În cele mai multe dimineţi îmi cer cereale şi lapte, pâine integrală prăjită şi banană. Dar ar cam fi timpul să avem un meniu mai variat, nu-i aşa?
Am ales 5 feluri delicioase şi sănătoase pe care vreau să le încerc luna asta, dacă nu le mănâncă, asta e, dar măcar am încercat”.
Ingrediente:
Se pun toate în blender şi se mixează. Deşi pare ciudat, din cauza culorii verzi, vă garantăm că e delicios.
Ingrediente:
Încălziţi cuptorul la 180 de grade. Ungeţi o tavă cu 12 forme de brioşe şi puneţi-o deoparte. Într-un vas mare, amestecaţi făina, mirodeniile şi sarea. Adăugaţi uleiul şi amestecaţi bine. Adăugaţi sucul şi ghimbirul şi amestecaţi până se omogenizează. Puneţi şi feliile de măr. Încălziţi forma de brioşe în cuptor apoi puneţi aluatul în mod egal în fiecare formă. Presăraţi scorţişoară deasupra. Coaceţi până se rumenesc, cam 25-30 de minute.
Ingrediente:
Amestecaţi aceste ingrediente într-un bol şi puneţi amestecul într-o tigaie unsă în prealabil cu ulei. Prăjiţi 7 minute. Scoateţi din cuptor si amestecaţi. Mai puneţi tigaia încă 7 minute la cuptor, dar aveti grijă să nu ardeţi granola.
După ce se răceşte, puteţi să adăugati granola la o porţie de iaurt şi să decoraţi cu multe căpşuni.
Ingrediente:
Se încinge cuptorul la 180 de grade. Pregătiţi o tavă de chec. Ungeţi-o cu ulei. Într-un bol, amestecaţi făina albă de grâu cu cea de ovăz, cu praful de copt, scorţişoara şi bicarbonatul de sodiu. În alt bol mai mic, amestecaţi sosul de mere cu ouăle, zeama de lămâie, extractul sau esenţa de vanilie, adăugaţi zahărul şi zucchini-ul ras. Turnaţi ingredientele lichide peste cele solide şi amestecaţi usor, doar cât să se omogenizeze puţin. Puneţi nucile în compoziţie. Turnaţi compoziţia în tavă. Dacă pare prea multă, folosiţi şi o tăvită de brioşe. Presăraţi desupra tăvilor fulgi de ovăz şi nuci. Coaceţi brioşele până la 17 minute, iar pâinea cam 50-60 de minute. Dacă vă decideţi să faceţi doar brioşe, aluatul trebuie să vă ajungă pentru 24 de brioşe.
Curăţaţi ardeii acolo unde au codiţa, tăind capacul şi înlăturând sâmburii. Tăiaţi-i rondele. Puneţi rondelele în tigaia non-aderentă încinsă, turnaţi conţinutul unui ou în mijloc. Când ouăle nu mai curg, întoarceţi fiecare floare invers să o prăjiţi şi pe partea cealaltă.