октябрь 01, 2013
Regulile de îngrijire a hainelor de toamnă
Venirea toamnei se poate simţi nu doar după schimbarea prognozei meteo, dar şi după schimbarea conţinutului din dulapurile noastre. Cu toate acestea, să scoţi un pulover dintr-un colţ îndepărtat al garderobei este doar jumătate de treabă.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Venirea toamnei se poate simţi nu doar după schimbarea prognozei meteo, dar şi după schimbarea conţinutului din dulapurile noastre. Cu toate acestea, să scoţi un pulover dintr-un colţ îndepărtat al garderobei este doar jumătate de treabă. Important este ca scamele şi locurile roase să nu vă strice dispoziţia.

Unii ascultă în acest sens de sfaturile bunicii, alţii inventează propriile metode, iar o altă categorie se bazează chiar şi într-o astfel de problemă de rutină pe poziţia lui Saturn în Balanţă. Noi am ales pentru voi cele mai bune sfaturi privind păstrarea hainelor de toamnă din cele mai populare materiale de sezon.   

Lâna şi caşmirul

Caşmirul şi hainele din lână nu cedează poziţiile de top nici în sezonul toamnă-iarnă 2013. Paltoanele, cardiganele, puloverele şi rochiile ne par toamna mai comode ca niciodată. Însă trebuie să depunem ceva efort pentru a le păstra aspectul pe care l-am văzut în vitrina magazinului.

  • Vreţi să evitaţi formarea scamelor? Lăsaţi hainele să „se odihnească”! Cauza principală a „îmbătrânirii” hainelor este că acestea sunt purtate prea des. De aceea, chiar şi paltonul preferat trebuie să-și ia „zile libere”.
  • A doua cauză este spălatul incorect. În pofida faptului că multe haine au pe etichete indicii sub formă de simboluri „secrete”, noi ne permitem uneori să spălăm un pulover astfel încât pentru a-l îmbrăca din nou ar trebui să slăbim cu câteva mărimi. Hainele din lână este cel mai bine să fie spălate în regimul „Lână” la maşina de spălat sau manual, în apă călduţă cu detergent neagresiv. Îmbrăcămintea de exterior lăsaţi-o în grija profesioniştilor de la curăţătoriile chimice.   
  • În ceea ce priveşte paltonul, de fiecare dată după ce-l purtaţi treceţi cu o perie de haine pe suprafaţa acestuia, iar înainte de a-l pune în dulap, lăsaţi-l să se aerisească şi să se usuce (în cazul în care v-a prins ploaia).  
  • Puloverele, rochiile şi alte haine tricotate este cel mai bine să fie păstrate împăturite, întrucât pe umeraşe acestea s-ar putea întinde din cauza propriei greutăţi. 


Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE octombrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



читайте также
SQL exec time = 1.742027759552