октябрь 31, 2013
Te-am înşelat
De obicei, femeile nu vorbesc despre trădarea în sine, ci despre sentimentul de vinovăţie, ruşine. Motivele care împing femeile să comită un adulter pot fi atât interne, cât şi externe.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Ce se ascunde dincolo de infidelitatea femeii, care este mult mai criticată decât cea a bărbaţilor? Am încercat să aduc lumină peste cele mai comune stereotipuri şi am apelat la psihoterapeutul Anatol Nacu.

Anatol Nacu

Specialistul principal al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova,

doctor în ştiinţe, profesor universitar, psihoterapeut, psihanalist,

membru al Asociaţiei Internaţionale de Psihanaliză

Se consideră ca bărbaţii înşeală mai mult decât femeile, este adevărat?

Să ne uităm la statistici. Potrivitul unui studiu realizat de Institutul Kinsey, raportul dintre adulter în rândul bărbaţilor şi cel din rândul femeilor este de  23% la 19%. După cum puteţi observa, diferenţă nu este într-atât de mare. În SUA, doar o familie din patru nu trece prin adulter. În Rusia, de asemenea, cifrele nu sunt prea optimiste: 25% din femei sau bărbaţi au relaţii în afara căsătoriei.

În Marea Britanie, un producător de contraceptive a realizat propria sa anchetă. Concluziile experţilor: 40% din femeile britanice îşi înşeală soţii sau partenerii stabili, pe când bărbaţii sunt mai fideli, rata fiind de 34%. Apropo, sociologii britanici au asociat probabilitatea adulterului cu nivelul de educaţie: se pare că o diplomă universitară creşte de două ori riscul de infidelitate. Experţii explică acest fenomen prin faptul că oamenii erudiți au o concepţie mai largă asupra lumii, independenţei financiare şi, prin faptul că lucrează în echipe mari, merg la diferite prezentări, în călătorii de afaceri – toate acestea creează un teren propice pentru relaţiile intime extraconjugale.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE octombrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



читайте также
SQL exec time = 1.4364531040192