Iunie 25, 2021
Vine canicula! Cum ne răcorim locuințele fără aer condiționat
După ploi și vreme rece, vara își reintră în drepturi. Temperaturile toride ne lasă fără aer în locuinţă, astfel că ajungem să ne simţim ca într-o saună. Cele mai multe case și apartamente au acum aer condiționat, însă dacă acesta lipsește, putem opta pentru metode mai simple, vechi şi, totuşi, eficiente.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Ventilatoare. Sunt destul de ieftine şi consumă cât un bec sau chiar mai puţin. Au avantajul că pot fi mutate în camere în funcţie de necesitate. Plus că pot fi folosite mai multe în casă, se arată într-un articol al adevarul.ro Cel mai indicat este ventilatorul prins în tavan. Pentru a crea senzaţia de aer condiţionat, se poate pune un pet de 2 litri la congelator, apoi când este gheaţă se scoate şi se aşază bolul sub ventilator. Astfel, aripile ventilatorului vor împrăştia răcoarea pe măsură ce gheaţa se topeşte.  

2. Geamuri acoperite Jaluzelele sau draperiile trase în timpul zilei duc la scăderea cu câteva grade a temperaturilor din casă. Geamul poate fi descoperit  doar când vine seara. Cei care nu îşi permit jaluzele sau draperii pot apela la folia de aluminiu cu care îşi pot acoperi geamurile.

3. Geamuri deschise noaptea pentru a răcori casa, putem ţine noaptea geamurile deschise. Dacă sunt lăsate deschise toate uşile din casă, aerul va circula. Totodată, este indicat să fie lăsate deschise chiar şi uşile dulapurilor din bucătărie şi ale şifonierelor pentru că înmagazinează căldură pe timpul zilei.

4. Copaci sau viţă de vie la curte este indicat să planteze copaci care să umbrească locuinţa.

5. Plante pe balcon o barieră naturală de plante şi verdeaţă la geamuri şi în balcon ajută foarte mult la păstrarea aerului curat şi plăcut în cameră. Deşi tot mai multe apartamente au geamuri termopan, ideale sunt cele din lemn, clasice, dar care lasă altfel casa să respire.

6. Aerisiţi la primele ore ale diminteţii, utilizând curenţi de aer, evitaţi utilizarea electrocasnicelor ce generează căldură şi împiedicaţi acţiunea razelor solare prin jaluzele, materiale textile ude.

7. Petreceţi timp în spaţiile publice răcoroase dacă nu aveţi aer condiţionat.

8. Nu gătiţi la orele amiezii.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79472970962524