Iulie 08, 2024
Un sportiv din Moldova a obținut aurul în Olanda, la Campionatul mondial studențesc

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Canotorul din Republica Moldova Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc, care a avut loc în Olanda. Țara noastră a fost reprezentată la competiție, în total, de doi studenți sportivi. 

Pe 6 iulie, Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova a anunțat că Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc, care a avut loc la Rotterdam, Olanda, scrie newsmaker.md

Canotorul a obținut primul loc, a menționat Comitetul, la proba de simplu vâsle.

Un sportiv din Moldova a obținut aurul în Olanda, la Campionatul mondial studențesc 

Potrivit Federației moldovenești a sportului studențesc și a veteranilor sportului, campionatul a avut loc în perioada 3-6 iulie iar Republica Moldova a fost reprezentată de doi studenți sportivi – Alexandru Bulat și Ivan Corșunov.

„Prima zi de concurs au calificat sportivii noștri în semifinale. Ivan a terminat cursa în proba M1x pe prima poziție cu rezultatul 07:37.97, iar mai apoi în pereche cu Alexandru în proba M2x tot au ajuns la linia de finiș primii cu rezultatul 06:52.41”, au comunicat reprezentanții federației pe 5 iulie.

Presa din regiunea transnistreană scrie că Ivan Corșunov studiază la Universitatea „Taras Șevcenko” din Tiraspol.

În 2022, Ivan Corşunov și Alexandru Bulat au devenit primii sportivi din Republica Moldova după declararea independenței care au urcat pe podium la Campionatul Mondial Under 23. Atunci, ei au obținut argintul. concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.88016104698181