Martie 14, 2023
Trecutul neștiut al lui Michelle Yeoh, cea mai bună actriță la Oscar 2023
Michelle Yeoh a devenit prima femeie asiatică din istoria Oscarurilor care a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal. Ea este protagonista filmului Everything Everywhere All at Once care a avut nu mai puțin de 11 nominalizări pentru premii Oscar.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Michelle Yeoh a fost miss Malaezia

De origine malaeziană și provenind dintr-o familie bogată, Michelle Yeoh, cu numele original Yeoh Choo Kheng s-a născut la 6 august 1962 în Ipoh, Malaezia. A început de la o vârstă fragedă să danseze și să practice înotul, iar în adolescență, a urmat Academia Regală de Dans din Londra. O accidentare la spate i-a pus capăt visurilor de a deveni dansatoare de balet profesionistă. Ulterior baletul practicat în copilărie au ajutat-o să devină o excelentă luptătoare de arte marțiale.

În 1983 mama ei a insistat să participe la Miss Malaezia, iar Michelle a câștigat competiția. Apoi, ea a reprezentat țara la concursul reginei Pacificului din Australia, unde a câștigat coroana.

Startul în lumea filmului a fost la scurt timp după ce a apărut într-o reclamă alături de Jackie Chan. Cu numele de scenă Michelle Khan, ea a începu să joace în filmele de acțiune din Hong Kong. A inceput un antrenament intens, devenind o excelentă luptătoare, flexibilă și foarte tolerantă la durere.

  Michelle Yeoh e una dintre cei mai frumoși 50 de oameni de pe planetă

În 1997, Yeoh a devenit cunoscută unui public larg cu Tomorrow Never Dies, un film James Bond în care a jucat rolul unui agent chinez.

În același an, Michelle Yeoh ea a fost aleasă de revista People drept unul dintre cei mai frumoși 50 de oameni din lume

Ea a atins celebritatea în anul 2000 cu Crouching Tiger, Hidden Dragon, un film foarte apreciat de critici care combină scene de acțiune spectaculoase cu o poveste de dragoste între războinicul Yu Shu Lien (Yeoh) și maestrul de arte marțiale Li Mu Bai (Chow Yun-Fat). A fost o senzație de box office și a câștigat mai multe premii ale Academiei.

Michelle Yeoh becomes first Asian to win best actress Oscar

Michelle Yeoh e singura actriță care își face propriile cascadorii

În 2005, Yeoh a apărut în drama Memoirs of a Geisha, iar trei ani mai târziu a jucat o vrăjitoare antică în filmul de acțiune și aventură The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. În 2011, continuă să își arate potențialul ca actriță în The Lady.

Actrița malaeziană este considerată una dintre cele mai mari vedete feminine de film de acțiune și este apreciată foarte mult pentru că își realizează propriile cascadorii, de multe ori foarte periculoase. De-a lungul carierei sale a suferit numeroase accidente, dar unul i-ar fi putut pune punct carierei.

În timpul unei cascadorii, în 1996, a suferit un accident grav care a adus-o în punctul în care a vrut să renunțe la cinematografie. A fost convinsă să își continue cariera de regizorul american Quentin Tarantino.

Michelle Yeoh a fost căsătorită cu un magnat din Hong Komg dar mariajul lor a rezistat doar trei ani. În prezent, Yeoh are o relație de lungă durată cu un fost șef de Formula 1.

Michelle Yeoh is first Asian best actress Oscar winner - Los Angeles Times

Ce mesaj a transmis Michelle Yeoh de pe scena Oscarurilor

Michelle Yeoh își trăiește cea mai bună viață la vârsta de 60 de ani, după cum a spus chiar ea. Premiul de cea mai bună actriță l-a dedicat mamei ei și tuturor mamelor de pe pământ, pe care le consideră adevărații eroi ai Planetei.

"Trebuie să dedic acest premiu mamei mele și tuturor mamelor din lume, pentru că ele sunt cu adevărat supereroii și fără ele niciunul dintre noi nu ar fi aici în această seară", a spus ea.

"Pentru toți băieții și fetele care seamănă cu mine și care se uită la mine în seara asta, acesta este un far de speranță și de posibilități. Aceasta este dovada că visele devin realitate. Și doamnelor, nu lăsați pe nimeni să vă spună vreodată că v-a trecut vremea", a spus Yeoh.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0190496444702