Noiembrie 24, 2016
Tratăm răceala în condiții casnice
În sezonul rece, sistemul nostru imunitar slăbește, iar organismul este vulnerabil la atacul infecțiilor. Cum să învingem răceala în condiții casnice, vă spune redacția aquarelle.md

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Nu forța scăderea temperaturii

Nu încerca să scazi forțat temperatura corpului. Organismul are nevoie de febră pentru a putea lupta cu infecțiile din interior. Trebuie să te împaci cu disconfortul și să faci față febrei, dacă bineînțeles, nu a depășit 38 de grade - în acest caz trebuie să consulți medicul.

2. Bea cât mai multe lichide

Apa va elimina toxinele din organism. Dacă bei lichide fierbinți, află că acestea dilată vasele sangvine și îți vor ușura tusea. Poți să îți faci un ceai fierbinte cu miere și lămâie. Ceaiul conține substanțe utile, precum tanina, care ajută la eliminarea flegmei iar enzimele din miere distrug bacteriile dăunătoare. Vitamina C în combinație cu lămâia, de asemenea, are un rol antiseptic.

3. Nu te grăbi să cumperi spray-ul nazal

Rinoreea poate fi tratată cu ulei cald de cătină sau cu ulei de trandafir sălbatic. Picăturile din miere de tei, de asemenea, tratează rinoreea. Este necesar să fie administrate de 3-4 ori pe zi, a câte 5-8 picături în fiecare nară. Mierea se diluează cu apă fiartă 1:2. Poți desfunda nasul cu apă caldă, sărată, o linguriță de sare în 0,5 ml de apă.

4. Tratează durerile din gât cu remedii naturale

Împotriva durerilor în gât sunt benefice ceaiurile din infuzie. Salvia, mușețelul, gălbenelele au rol de calmant și sunt un anti-inflamatori buni. Infuziile sunt ușor de pregătit în condiții casnice, o linguriță de infuzie din ierburi se fierbe într-un pahar cu apă. Infuzia se lasă pentru 20 de minute după care se face gargară pentru gât.

5. Scapă de tuse folosind lapte

Acest produs este un remediu eficient pentru tuse. Laptele reduce iritarea gâtului și produce flegmă. Poți adăuga miere în lapte, smochine sau rădăcină de ghimbir - acestea vor întări efectul băuturii.

6. Fă-ți băi fierbinți

În cazul în care temeperatura a scăzut, poți face o baie fierbinte cu sare de mare, punând în apă ulei de salvie, eucalipt, rozmarin sau mentă. Uleiurile esențiale sunt adecvate pentru inhalare și dezinfectarea spațiilor. Durata băii nu trebuie să depășească 15 minute. După aceasta procedură este important să te ștergi bine și să îmbraci haine călduroase.

7. Mănâncă corect

De îndată ce te simți bolnav, este indicat să renunți pentru o perioadă la produsele alimentare care conțin grăsimi. Bea multe lichide: apă plată, ceai fierbinte și infuzii. Fructele, legumele, supele ușoare sau carnea dietică îți pot alunga foamea.

8. Dormi!

Somnul este secretul vindecării rapide. În timpul somnului, organismul se reface din toate punctele de vedere și luptă mai ușor cu infecțiile. De asemenea, somnul scade temperatura.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.52465128898621