Martie 21, 2023
Topul celor mai fericite țări din lume. Pe ce loc e Moldova
Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report 2023.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fericirea globală nu a fost afectată în cei trei ani de pandemie COVID-19. „Chiar și în acești ani dificili, emoțiile pozitive au rămas de două ori mai răspândite decât cele negative, iar sentimentele de sprijin social pozitiv au fost de două ori mai puternice decât cele de singurătate”, a declarat John Helliwell, unul dintre autorii raportului World Happiness Report.

Raportul se bazează pe datele unui sondaj global realizat pe baza unor persoane din peste 150 de țări. Țările sunt clasate în funcție de fericire pe baza evaluărilor medii ale vieții lor în cei trei ani precedenți, în acest caz 2020-2022.

Pentru al șaselea an consecutiv, Finlanda este cea mai fericită țară din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report.

Țara nordică și vecinii săi, Danemarca, Islanda, Suedia și Norvegia, au obținut toate scoruri foarte bune la măsurile pe care raportul le folosește pentru a-și explica concluziile: speranța de viață sănătoasă, PIB-ul pe cap de locuitor, sprijinul social, corupția scăzută, generozitatea într-o comunitate în care oamenii au grijă unii de alții și libertatea de a lua decizii esențiale în viață.

La capitolul fericirii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 62.

La coada listei se află Afganistanul, pe locul 137. Invazia Rusiei în Ucraina a pus ambele țări în centrul atenției, iar în clasamentul din acest an, Rusia este pe locul 70, iar Ucraina pe locul 92.concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.64512300491333