Mai 10, 2019
TOP 6 vedete diagnosticate cu boala lupus
Astăzi, 10 mai, este marcată Ziua Mondială a Lupusului.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Lupusul eritematos este o boală autoimună cu componentă genetică în care sistemul imun devine hiperactiv şi atacă ţesuturile normale, prin formare de autoanticorpi. Astfel apar afecţiuni ale unui organ sau mai multor organe interne, cele mai frecvent implicate fiind pielea, sistemul osteo-articular, rinichii, sistemul nervos, inima și plămânii.

 

 

Selena Gomez a fost diagnosticată cu lupus în anul 2015. Pentru că suferise de o formă complicată de LES, interpreta a fost nevoită să facă transplant de rinichi. Selena a primit recent un rinichi de la actrița de televiziune Francia Raisa. 

 

Toni Braxton de asemenea a fost diagnosticată cu aceeastă boală fatală. Interpreta suferă de această boală din anul 2011. Aceasta a povestit că are zile în care, pur și simplu, simte ca lupusul o doboară. În asemenea momente, ea pur și simplu să toată ziua în pat, explicându-le copiilor săi că: Mami trebuie puțin să se odihnească. Interpreta a acumulat câteva kilograme în plus din cauza corticosteroizilor care sunt administrate pentru ținerea lupusului sub control.

 

 

Cu un an mai târziu, în 2012, a fost diagnosticat cu această boală crâncenă și Nick Cannon, fostul soț al interpretei Mariah Carey. La el, lupusul și-a pus amprenta prin insuficiența renală, dar și formare de cheaguri de sânge la nivelul plămânilor. Nick a fost șocat de diagnosticul pe care l-a primit, fiind nevoit să-și schimbe complet modul de viață. 

 

Un alt artist extrem de cunoscut, Seal, a fost diagnosticat cu lupus eiritematos cutanat încă de la vârsta de 23 de ani. Și chiar dacă se spune că rata acestei boli este în medie de 20 de ani, Seal a demonstrat că le reușește pe toate. În prezent, cântărețul are 56 de ani și își menține bestia sub control. 

 

Lady Gaga deși nu a fost diagnosticată încă cu această boală, totuși are în organismul său anticorpi specifici acestei boli. Interpreta are predispoziție la această boală. Mătușa interpretei a murit la vârsta de 19 ani, din cauza coplicațiilor cauzate de LES.  


Un alt interpret cu un renume mondial care a suferit de lupus este și Michael Jackson. A primit diagnosticul în anul 1986. Artistul trebuia să fie păzit de razele soarelui, căci acestea îi provocau leziuni majore ale pielii. 

  



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.59491086006165