August 17, 2022
Top 11 destinații turistice minunate, despre care probabil încă nu ai auzit
Nu trebuie să îți spunem noi că lumea este un loc imens. Deși ți se pare că ai vizitat foarte multe locuri, fii sigură că încă nu ai văzut tot.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Oare ai ajuns până acum în Argentina, ce știi despre templele Japoniei, dar despre stațiunile de schi din Italia, oare ai făcut până acum plajă în Thailanda? Dacă încă te gândești la răspunsul la aceste întrebări, atunci ar trebui să treci următoarele destinații pe lista ta de călătorii.

Samarkand, Uzbekistan

O oprire pe fabulosul „drum al mătăsii” și unul dintre cele mai vechi orașe din Asia Centrală sunt locuri pe care merită să le vezi. Acest loc fascinant se deschide lumii după aproape 70 de ani de guvernare comunistă. Casă a unor minuni arhitecturale, cum ar fi Moscheea Tilla Kari și Madrasa, una dintre cele mai frumoase moschei din lume, orașul are o lungă istorie de artă și artizanat, care supraviețuiește încă sub forma superbelor materiale ikat și suzani

Samarkand, Uzbekistan

Nosy Anko, Madagascar

Plaje cu nisip alb fin, apă foarte limpede, flora și fauna incredibile pe care le regăsim aici, fac din acest sat din Madagascar un loc minunat care îți taie respirația. Deși este cunoscut faptul că acesta era unul din locurile cele mai retrase, în care ajungeai cu dificultate, acest lucru s-a schimbat. A devenit mult mai accesibil turiștilor de când a fost deschis Miavana, un resort de lux unde poți face scubadiving în căutarea epavelor.

Nosy Anko, Madagascar

Cafayate, Argentina

Toți cei care își plănuiesc o vacanță în Argentina au auzit de Buenos Aires, Mendoza și Patagonia, dar cine a auzit de Cafayate? Acest oraș rural, situat în Valea Calchaquí din nordul Argentinei, găzduiește cele mai frumoase podgorii din lume. Începeți călătoria în Salta, unde puteți să vă cumpărați produse artizanale și să vă plimbați în mijlocul viilor.

Cafayate, Argentina

Tegernsee, Germania

Acest lac extrem de curat și orașele bavareze din jurul lui ar putea fi secretul cel mai bine păstrat al Germaniei. La mai puțin de o oră de Munchen, Tegernsee este un loc de vacanță preferat pe perioada verii de germanii bogați, care vin aici să se bucure de aerul proaspăt, peisajele pastorale și grădinile istorice de bere precum Schlossbrennerei. Traseul pitoresc de-a lungul autostrăzii face ca drumul să fie perfect.

Tegernsee, Germania

Trang, Thailanda

Arhipelagul Trang este la doar câteva ore de la Krabi și Phuket, dar pare că se află într-o altă lume. Această provincie nedezvoltată care se învecinează cu Marea Andaman se mândrește cu plaje, insule și munți calcaroși nemaipomeniți, ca să nu mai vorbim de grădinile botanice incredibile de la Thung Khai. Turiștii trebuie neapărat să încerce specialitățile din fructe de mare din zonă și, de ce nu, să își testeze abilitățile de pescari.

Trang, Thailanda

Siswan Forest Range, India

Departe de palatele din Rajasthan și de nebunia din Mumbai, pădurile Siswan aflate la periferia munților Himalaya reprezintă unul dintre cele mai pașnice locuri din India. Peste 8000 de hectare de pădure protejată adăpostesc flora și fauna specifice zonei, chiar și leoparzii. Dacă ajungeți acolo trebuie neapărat să vă cazați la complexul Oberoi Sukhvilas Resort & Spa, cu vile de lux și corturi.

Siswan Forest Range, India

Newberg, Oregon

Numele Newberg poate nu vă sună cunoscut, dar orașul este poarta perfectă pentru Valea Willamette, locul idilic din Oregon, care găzduiește unele din cele mai bune podgorii ale țării. Zona este cunoscută pentru fantasticul Pinot Noir pe care îl produce. Locul perfect să vă cazați când ajungeți acolo este renumitul resort Allison Inn & Spa, care are un teren de 35 de hectare, cu grădini proprii, podgorii și un spa renumit.

Newberg, Oregon

Český Krumlov, Cehia

Český Krumlov este un oraș medieval situat în Boemia de sud, respectiv în sud-vestul Cehiei, unul din cele mai atractive orașe, aflat la momentul actual sub protecția UNESCO. În fiecare an, Český Krumlov găzduiește o serie de festivaluri și alte evenimente, inclusiv Festivalul Trandafirilor cu cinci petale. În zona centrală a orașului vei întâlni meșteșugari, artiști, muzicieni, dar și numeroși localnici îmbrăcați în costume medievale.

Český Krumlov, Cehia

Lalibela, Etiopia

Acest ansamblu monumental de 11 biserici săpate în piatră, situat în inima Etiopiei, este un loc de pelerinaj pentru creștini, fiind printre cele mai frumoase monumente creștine din Africa. Aceste biserici sunt protejate de UNESCO.

Lalibela, Etiopia

Naoshima, Japonia

Naoshima este o insulă situată în Marea Interioară Seto și este celebră pentru expozițiile sale de artă contemporană. Se află la doar 4 ore de mers cu trenul din Tokyo și este cu totul diferită de restul Japoniei. Aici vei găsi Complexul Benesse, dar și Muzeul de Artă Chichu.

Naoshima, Japonia

Bormio, Italia

Bormio este un centru de schi cu tradiție, aflat la 3 ore cu mașina de Milano. Vei găsi aici absolut tot ce îți dorești, de la pârtii de schi, până la vechi izvoare cu băi termale. Dispune de pârtii atât pentru începători, cât și pentru competiții. Pentru cazare, îți recomandăm hotelul QC Terme Hotel Bagni Vecchi unde te vei simți minunat, deoarece include un parc mare cu 9 izvoare termale naturale și o piscină termală.

Bormio, Italia 

Sursa - elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 5.2960438728333