Noiembrie 11, 2022
Sumă uriașă pentru „Fortune Pink”, un diamant roz extrem de rar: Licitația a durat doar 4 minute
Diamantul „Fortune Pink”, o piatră prețioasă uriașă, excepțional de rară, a fost vândut în doar patru minute, pentru mai mult de 28,5 milioane de dolari, la o licitație desfășurată la Geneva. De 18,18 carate, bijuteria este cel mai mare diamant roz în formă de pară vândut vreodată la licitație, menționează casa de licitații Christie’s.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Diamantul orbitor a atins un preț de 24,5 milioane de franci elvețieni, crescând la 28.436.500 de franci elvețieni, la care se adaugă prima cumpărătorului, scrie France24.

Licitația a început de la 17 milioane de franci elvețieni și a fost o luptă între ofertanți telefonici, câștigătorul revendicând în cele din urmă bijuteria prin creșterea ofertei cu jumătate de milion.

„Cumpărătorul este fericit. Este un vis devenit realitate”, a declarat pentru AFP, angajatul Christie’s, care a primit oferta telefonică câștigătoare, păstrând în același timp anonimatul cumpărătorului, care ar fi un colecționar privat din Asia.

Fortune Pink, extras în Brazilia, a fost estimat la o sumă între 25 și 35 de milioane de dolari.

Christie’s a remarcat că greutatea în carate, 18,18, a fost considerată un număr norocos în Asia, unde înseamnă „prosperitate definitivă”.

Diamantele roz se găsesc doar în câteva locuri și mai puțin de 10% cântăresc mai mult de o cincime de carat. Bijuteriile mari, precum „Fortune Pink” sunt, prin urmare, printre cele mai rare diamante și sunt unele dintre cele mai solicitate de pe piața globală.

Recordul mondial pentru un diamant roz a fost stabilit în 2017, când o piatră cunoscută sub numele de CTF Pink Star a fost vândută în Hong Kong pentru 71,2 milioane de dolari.

Sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83692336082458