октябрь 01, 2013
Problemă de tehnică
Jocul „Hoţii şi vardiştii” a fost înlocuit de Counter-Strike, prietenii au fost înlocuiţi de telefoanele mobile, iar cărţile – de tabletele PC. Vreţi asta sau nu, dar nu veţi reuşi să interziceţi copilului să folosească gadgeturile moderne.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Jocul „Hoţii şi vardiştii” a fost înlocuit de Counter-Strike, prietenii au fost înlocuiţi de telefoanele mobile, iar cărţile – de tabletele PC. Vreţi asta sau nu, dar nu veţi reuşi să interziceţi copilului să folosească gadgeturile moderne.  

Atunci când nepoata mea, care nu are încă trei ani, a trecut cu degetul pe ecranul tactil (creând impresia că ştie foarte bine ce face) şi a pornit un desen animat, am înţeles că generaţia de copii de la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90 a fost ultima care a mai fost interesată de viaţa din afara ecranelor diferitor gadgeturi. Jocul „Hoţii şi vardiştii” a fost înlocuit de Counter-Strike, prietenii au fost înlocuiţi de telefoanele mobile, iar cărţile – de tabletele PC. Dar ce-i de făcut în cazul în care „comunicarea” copilului Dvs. cu tehnica depăşeşte orice limite?

Vreţi asta sau nu, dar nu veţi reuşi să interziceţi copilului să folosească aparatele moderne. Diversitatea şi accesibilitatea dispozitivelor electronice îi poate face dependenţi şi pe maturi, nemaivorbind de copii. Unicul lucru pe care l-aţi putea schimba este să faceţi astfel încât toate aceste aparate electronice să-i fie de folos copilului.

Tableta PC

Tableta este visul copiilor din ziua de azi, de aceea fiţi gata că într-o zi, văzând una la un coleg de clasă, odrasla Dvs. va veni imediat cu rugămintea să-i cumpăraţi şi lui un la fel. Tableta PC poate înlocui calculatorul, DVD-ul, cărţile şi chiar telefonul. Aplicaţiile utile îl vor ajuta pe copil să înveţe limbile străine şi să-şi facă temele, fără a apela la exerciţii plictisitoare. Tableta are, de asemenea, un rol distractiv pentru cazul în care copilul nu poate sta pe loc atunci când acest lucru este cerut de circumstanţe.

De ce este dăunătoare? Nu se poate să lăsaţi copilul să fie ocupat prea mult timp cu tableta. Chiar şi pentru un adult este dificil să se despartă de aşa o jucărie, nemaivorbind de copil. Astfel, petrecând ore în şir cu tableta în mână, la copii se poate forma o dependenţă de care este foarte dificil să scapi. Pe lângă acţiunea psihologică, este şi cea fizică: ecranul tabletei, la fel ca orice alt ecran, influenţează negativ vederea, contribuind la dezvoltarea miopiei.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE octombrie-2013.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.68019390106201