сентябрь 02, 2013
Piante Menici – Design peisagistic în stil italian
Când văd pe marginea autostrăzii câmpii şi grădini îngrijite, mi se opreşte inima în loc.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dle Menici, care este diferenţa între Piante Menici şi Floribel?

Piante Menici este o companie italiană de talie mondială, care oferă servicii de design peisagistic. Iar compania Floribel este o companie moldo-italiană, specializată în creşterea plantelor pentru Piante Menici.

Cui şi când i-a venit ideea să creeze compania Floribel?

Tatălui meu. Vorba e că am în Italia o afacere de familie – compania Piante Menici, care activează în domeniul creşterii materialului săditor decorativ. Compania îşi are sediul în oraşul Pistoia din regiunea Toscana, care a fost desemnată capitala grădinăritului în Italia. Afacerea a fost începută încă de bunicul meu. După care, tatăl meu a decis să mai deschidă o întreprindere, deja în Moldova. Aşa a apărut compania Floribel.

De ce anume în Moldova?

Tatăl meu cumpăra turbă din Moldova, iar acum 22 de ani a decis să vină chiar el în ţara din care exporta materie primă. Apropo, partenerul său de afaceri era politicianul moldovean Ion Sturza. Când a venit în Moldova, tatăl meu a fost uimit de cernoziomurile minunate ale Moldovei, care sunt cele mai bune din Europa. A atras, de asemenea, atenţia la salariile foarte mici (care pe atunci constituia în medie 15 dolari pe lună). Luând în calcul aceşti doi factori, a ajuns la concluzia că dacă va cultiva plantele în Moldova şi le va vinde ulterior, îl va costa mai ieftin decât dacă le-ar creşte în Italia. Desigur, calitatea plantelor va fi superioară. Aşa a început totul.

 

Versiunea completă o găsiţi în noul număr al revistei AQUARELLE septembrie-2013.

* acum livrarea revistei la domiciliu este gratuită!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.84711194038391