январь 30, 2014
Miron Shor: Viața și destinul
Businessul este profesia mea, iar teatrul, cultura – sunt necesități iminente în viața mea, sufletul - este mediul în care sunt absolut fericit.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Premonițiile Djunei

Întâlnirea cu Miron Shor a fost prezisă de Djuna Davitașvili, un maestru extrasens renumită în întreaga lume. A venit în Chișinău, la invitația președintelui țării din acea perioadă. Pe atunci lucram la televiziune, și timp de 10 zile practic eram de nedespărțit. Angajamentele de serviciu au pus începutul unei frumoase prietenii. Într-o zi Djuna a zis: „În curând vei întâlni o persoană neobișnuită, cu o personalitate rară și cu totul carismatică – veți deveni prieteni pentru totdeauna. Va veni de peste hotare, vă veți întâlni din întâmplare, în interes de serviciu. Bărbatul este foarte atașat de copilul său. Anume asta îi determină toate acțiunile”. Deși nu am fost prea încrezătoare în cele spuse, am păstrat totuși în memorie prezicerea.

Și iată că la începutul anilor ’90 în Chișinău a avut loc un eveniment de senzație. Miron Shor, om de afaceri din Israel, care pe atunci lucra în Bulgaria și-a deschis o filială în Moldova. Cu această ocazie a organizat un show neobișnuit pe timpurile celea – o paradă de prezentare de modă, semnată de designeri francezi. Originalitatea show-ului consta în faptul că orice piesă vestimentară haute-couture putea fi cumpărată de către vizitatori la jumătate de preț.

Europa a venit la noi

Era o agitație incredibilă în sala unde avea loc evenimentul. Să ne întoarcem pentru o clipă în aprigii ’90. Deficit absolut. Nicio perspectivă de îmbunătățire a situației. Tinerii reformatori însă ne anunță că raiul totuși există pe pământ și cel mai important – este foarte aproape, în Europa cu care ne învecinăm… Europa a venit la noi, în mica Moldovă!

Un bărbat impozant, cu ochi negri și pătrunzători s-a apropiat de echipa noastră de filmări, purtând un zâmbet ușor pe față și deodată mi se crease impresia că-l cunosc de-o viață, doar că nu ne-am văzut demult. ”Vă place prezentarea? Toți mă întreabă de ce am organizat-o, de ce nu vând piesele direct din magazin, de ce ținutele trendy și chic sunt la reducere?”– Shor mi-a intuit întrebările, de parcă mi-ar fi citit gândurile. Poate are puteri extrasenzoriale, iar noi nu știm încă acest lucru? Și chiar în acea clipă, când un singur cuvânt ce mi-a licărit în conștiință, mi-a dus în prim plan amintirea despre Djuna și premoniția ei. Și atunci mi-am dat seama că se petrece ceva foarte interesant și care avea să decidă destine. 

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE februarie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.55947709083557