март 31, 2014
Matematică acasă: Învățăm să combinăm
Separarea spațiului și combinarea culorilor în ”matematica” designului de interior nu este o acțiune tocmai complicată. Pentru a combina corect nuanțele paletei cromatice, trebuie doar să însușiți câteva reguli simple.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Separarea spațiului și combinarea culorilor în ”matematica” designului de interior nu este o acțiune tocmai complicată. Pentru a combina corect nuanțele paletei cromatice, trebuie doar să însușiți câteva reguli simple.

Duetul cromatic

Johannes Itten în lucrarea sa ”Arta culorii” scria că două culori, la fel ca și două note muzicale, nu pot forma o unicitate armonioasă. Pentru a crea o armonie cromatică va fi necesară încă o culoare complementară sau câteva ”note” suplimentare. Pentru a determina paleta coloristică a interiorului, respectați următoarea regulă: alegeți două culori principale (una dominantă și una complementară) și a treia, care va servi în calitate de culoare accent. 

Cercul

Cercul cromatic, de cele mai dese ori, vă arată cele mai reușite combinații. Acesta poate fi găsit în magazinele de artă. Conform cercului, armonia cromatică există între culorile amplasate într-un sector, diametral opus, sau  în unghiurile triunghiului echilateral înscris în interiorul cercului. 

Nu ține de gust sau preferințe

În timp ce alegeți decorațiunile pentru o încăpere anumită, țineți cont de specificul, destinația și dimensiunile acesteia. Trebuie să luați în calcul chiar și în ce direcție sunt orientate ferestrele.  De asemenea, trebuie de menționat că nuanțele calme și reci contribuie la relaxare și inducerea unei stări de somnolență, cele aprinse și intense – tonifică și stimulează activitatea, culoarea roșie și oranj – încălzește, culoarea azurie (bleu) și verde –  mărește vizual încăperile mici.

Iarăși tu!

Regula repetării în designul de interior vă ajută să creați o impresie unitară despre încăpere și senzația de armonie. Aceasta poate fi aplicată în casele în care fiecare încăpere are un stil diferit de decor. Regula culorii poate fi aplicată și în alegerea accesoriilor, de exemplu, a veiozelor, candelabrelor, textilelor, căptușelii pentru mobilier. În cazul în care aveți dubii în alegerea unei nuanțe care ar armoniza încăperea și ar uni piesele existente în ordine și echilibru, atrageți atenția asupra culorii universale albe. Aceasta va împrospăta interiorul și se va combina perfect cu orice gamă cromatică.

 

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE aprilie-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.98874759674072