Май 04, 2014
Din ce este constituit regimul alimentar al unui campion?
Dacă frecventați sala de forţă de câteva ori pe săptămână şi vă extenuaţi pe banda de alergat, însă nu aspiraţi la o medalie de performanță, ci la o sănătate de fier şi un corp de invidiat, vă puteţi considera un adevărat campion.

Pедакция aquarelle

Поделись новостью с друзьями

Dacă frecventați sala de forţă de câteva ori pe săptămână şi vă extenuaţi pe banda de alergat, însă nu aspiraţi la o medalie de performanță, ci la o sănătate de fier şi un corp de invidiat, vă puteţi considera un adevărat campion. Iar campionii trebuie să respecte un regim alimentar echilibrat şi sănătos!

Conform regulilor unei alimentaţii sănătoase, trebuie să consumăm mai puţine calorii decât ardem în activitatea zilnică, dar nu mai puţine decât corpul are nevoie pentru a funcţiona la nivel optim. Revizuiţi-vă meniul şi fiţi atenţi la ce mâncaţi înainte şi după antrenamente.

Ce pasăre mai e şi asta?

Ciocârlia atletică. Dacă vă antrenaţi dimineaţa cu 30–40 minute înainte de a merge la sala de forţă, „treziţi-vă” organismul consumând ceva carbohidraţi, de exemplu ceai cu miere şi biscuiţi sau un baton de cereale. Abia la o oră după antrenament puteţi savura un mic dejun complet. Acordaţi prioritate produselor proteice.

Bufniţa suplă. Dacă planificați să mergeţi la sală peste mai mult de trei ore după ce aţi luat masa, luaţi o gustare ca şi în cazul antrenamentului de dimineaţă devreme. Puteţi bea o ceaşcă de cafea sau ceai pentru a rămâne în formă.

Stabilim scopul

Creşterea masei musculare

Dacă doriţi să vă creşteţi masa musculară trebuie să mergeţi la sala de forţă de 4-5 ori pe săptămână; folosiţi greutăţi mari şi executaţi un număr mic de  seturi. La 15–30 de minute înainte de antrenament beţi un shake proteic sau mâncaţi un fruct. La jumătate de oră după antrenament trebuie să luaţi o masă consistentă, bogată în proteine şi carbohidraţi. În acest timp se activează procesul metabolic, iar organismul asimilează o cantitate mare de proteine pentru recuperarea musculară. După antrenament puteţi bea un shake proteic sau să consumaţi brânză dulce de vacă. Evitaţi carnea, deoarece absorbţia acesteia de către organism necesită mult timp şi energie. Încercaţi, de asemenea, să evitaţi alimentele grase după antrenament şi spuneţi „nu” băuturilor cofeinizate (ceai, cafea), deoarece cofeina împiedică procesul de recuperare musculară.

Pierderea în greutate

Nu vă antrenaţi pe stomacul gol. Pentru a porni procesul de metabolizare al grăsimilor trebuie să beţi apă, să mâncaţi un iaurt natural sau un fruct. După 15–20 de minute puteţi succede la executarea exerciţiilor, fără să uitaţi de sesiunea de încălzire, antrenament cardiovascular şi antrenament de forţă. În decurs de 1-2 ore după antrenament aveți voie să beţi doar apă. Apoi, puteţi mânca un produs echilibrat (proteine şi carbohidraţi în raport de 4:1). Puteţi opta pentru hrişcă, orez brun, cereale, legume, peşte, carne de pui etc.

 

Versiunea completă o găsiţi în ediţia AQUARELLE mai-2014.

* ACUM LIVRAREA REVISTEI LA DOMICILIU ESTE GRATUITĂ!



конкурс
СВЕЖИЕ НОВОСТИ
читайте также
SQL exec time = 0.65389800071716