Octombrie 03, 2016
Ai un copil? A venit timpul să îi pui în valoare abilitățile
În Chișinău există multe secții sportive, cluburi de dans, studiouri de creație și părinții se confruntă cu o întrebare grea: unde să-mi înscriu totuși copilul?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pro și contra

Cert este că frecventarea diferitor cercuri și secții extrașcolare are la bază atât plusuri, cât și minusuri.

Primul factor important - dezvoltarea fizică și relaxarea după lecțiile obositoare. Orice secție care presupune activități fizice are drept scop călirea copilului, dezvoltarea mușchilor și întărirea imunității. Comunicarea cu copiii de aceeași vârstă și viața într-un colectiv îi ajută pe copii să înfrunte timiditatea, să comunice, să-și contureze stilul de purtare. Dar nu neglijăm și minusurile: copilul începe să aibă puțin timp liber, el va obosi mai repede, adică i se schimbă radical ritmul de viață.

Cum să alegeți secția potrivită?

În primul rând, trebuie să vă convingeți că copilul este sănătos și nu are nicio contraindicație medicală. Dacă apar anumite dubii în acest sens, faceți o consultație la medic.

Următorul pas: trebuie atent să distingeți ceea ce îl interesează pe copilul Dvs. Îi place să asculte muzică? Studiourile de dansuri și școlile muzicale vă așteaptă! Desenează cu foarte multă dăruință? Școlile de artă și secțiile de creație la sigur îl vor interesa. Este activ, îi place fotbalul, vrea să înoate sau să joace tenis? Aveți la dispoziție o multitudine de secții sportive.


Aproape fiecare secție oferă posibilitatea de a frecventa prima lecție gratuit. Astfel, puteți merge cu copilul la mai multe secții, fiindcă după asta va fi mult mai ușor de a face o alegere. Analizând abilitățile și interesele copilului, puteți alege acele lecții pe care l-au interesat și atras cel mai mult și locul în care va merge cu plăcere.

 

Citește continuarea în revista AQUARELLE din Octombrie 2016



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.83964467048645