Noiembrie 28, 2019
Tradiții de Ziua Recunoștinței! Află lucruri noi
Este ultima zi de joi din luna Noiembrie, ceea ce înseamnă că, în America este sărbătorită Ziua Recunoștinței.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ziua Recunoștinței, sau Thanksgiving Day, este o sărbătoare anuală, în care se mulțumește lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord și Canada. Este o sărbătoare a familiei. În Statele Unite majoritatea afacerilor (în afară de magazine) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving pentru a permite angajaților să se reunească, cu familia.

 

Картинки по запросу thanksgiving day family

 

Această sărbătoare a fost preluată de primii coloniști sosiți în Lumea Nouă, unde a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1621, ca semn de recunoștință față de recolta miraculoasă obținută în condiții climaterice dure. În decembrie 1941, Congresul SUA a adoptat o rezoluție prin care a 4-a zi de joi din noiembrie devine oficial sărbătoare națională a SUA.

Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt curcan umplut, jambon, cartofi piure, cartofi dulci, porumb și plăcinta de dovleac.

 

Картинки по запросу ziua recunostintei

 

A doua zi după Ziua Recunoștinței, denumită „Black Friday” (sau „Vinerea Neagră”) este prin tradiție o zi în care comercianții oferă reduceri mari de prețuri. Nu este ceva neobișnuit să se formeze cozi la mall-uri de la șase dimineața.

 

Похожее изображение

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.89369916915894