Noiembrie 01, 2021
Vanilia, asociată nu doar cu dulciurile. Este folosită și ca medicament
Vanilia este o orhidee tropicală. Florile sale galbene, care rezistă doar o zi, se transformă în păstăile care, după un drum lung, ajung în bucătăriile gospodinelor. Este una dintre cele mai îndrăgite mirodenii în prăjituri, dulciuri, creme şi ciocolată. Chiar dacă este asociată mai mereu cu dulciurile, vanilia este folosită şi ca medicament. Se spune despre ea că alungă stresul, ţine infecţiile la distanţă şi întăreşte sistemul imunitar, potrivit click.ro. Dar acestea sunt doar câteva dintre proprietăţile vaniliei. Haideţi să le cunoaşteţi pe toate!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ajută la relaxare, calmare şi sedare. Dacă treci printr-o perioadă grea şi ai devenit anxios, masajul corpului cu ulei de vanilie te ajută să te relaxezi. Persoanele care suferă de depresie pot adăuga în apa de baie câteva picături de esenţă de vanilie.

Are proprietăţi afrodisiace, descoperite de azteci. Mai ales în combinaţie cu ciocolata, care creşte endorfinele, proprietăţile sale sunt stimulate.
Calmează durerile. Conţine eugenol şi cumarină, care au un efect analgezic asemănător aspirinei şi care este benefic în cazul durerilor de stomac, cap, reumatism şi muşchi.

Ajută la scăderea febrei. Este antibacteriană, previne infecţiile bucale şi durerile de dinţi. Uleiul de vanilie poate reduce febra şi inflamaţiile provocate de aceasta. Astfel, câteva bucăţi dintr-un baton de vanilie, tăiate foarte mărunt şi amestecate cu o cană de lapte cald, vor reduce febra.

Efecte antioxidante. Vanilina este un antioxidant puternic. Dozele folosite în alimente oferă o protecţie majoră împotriva oxidării proteinelor şi peroxidării lipidelor.
Atacă insomnia. Scăpaţi de chinul nopţilor nedormite parfumând camera cu esenţă de vanilie: o lumânare parfumată sau o cârpă pe care ai picurat câţiva stropi de esenţă.

Neutralizează aciditatea. Vanilia face bine şi la stomac. Pune 1-2 picături de esenţă în apa de băut şi scapi de aciditate.

Reglează menstruaţia.  Prin regularizarea secreţiei de hormoni precum estrogenul, vanilia ajută la reglarea menstruaţiei. Uleiul esenţial de vanilie ajută şi la tratarea impotenţei şi frigidităţii.

Asigură o piele sănătoasă. Această plantă cu miros plăcut conţine cantităţi impresionante ale vitaminelor din complexul B, acestea contribuind la menţinerea pielii tinere. Totodată, îi asigură o protecţie împotriva efectelor negative cauzate de poluare.
 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81478691101074