Octombrie 16, 2020
A fost anunțată care e fotografia anului. Lucrarea numită ”Îmbrățișarea”, făcută în Siberia
Imaginea unui tigru care îmbrăţişează un copac bărân dintr-o pădure siberiană îndepărtată a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii de fotografie din lume, scrie adevarul.ro.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fotograful rus Serghei Gorșkov a aşteptat 11 luni pentru a surprinde momentul folosind camere ascunse. Răbdarea i-a fost recompesată în cele din urmă, pentru că a câștigat titlul ”fotograful anului 2020” de către ducesa de Cambridge la o ceremonie la Muzeul de Istorie Naturală din Londra. 

Imaginea a fost selectată din peste 49.000. Roz Kidman Cox, preşedintele comisiei de judecată, a numit fotografia „un moment intim întrezărit într-o pădure magică”.

La rândul său, artistul rus, Gorșkov a recunoscut că s-a gândit că are șanse minime să câștige. Cu toate acestea era hotărât să surprindă o imagine a unui astfel de animal totemic. A scotocit pădurea după semne pe copaci, a instalat camere în preajma bradului în ianuarie 2019 şi a obţinut apreciata fotografie în noiembrie. Fotograful a intitulat imaginea „Îmbrăţişarea“.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7795033454895