August 05, 2022
"Ultima alăptare a Myei…" Marina Cârnaț a povestit despre experiența înțărcării
Marina Cârnaț, bloggeriță și mamă a opt copii este un exemplu pentru multe femei de la noi.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Bloggerița este urmărită de peste 209 000 de oameni, care așteaptă cu sufletul la gură fiecare postare nouă, care îi cer sfaturi și care cu siguranță sunt curioși să afle cum se descurcă aceasta în viața de zi cu zi. De această dată, Marina a povestit comunității sale cum a fost experiența înțărcării.

"Ultima alăptare a Myei…

Mi-a plăcut mereu să alăptez… Știind că îi ofer copilului cei mai buni nutrienți posibili, mă face să mă simt atât de importantă. 

As dori să descriu detaliat cum eu îmi înțarc copilașii.

Când e momentul de înțărcare? Cred că fiecare mamă decide atunci când ea e gata să înceapă acest proces. A decide înseamnă să fii hotărâtă și să ai un plan determinat.

 Pentru a nu provoca dureri, infecții, crize, eu elimin o masă de alăptare - copilul trebuie deja să aibă un regim de alimentație și de somn rutinat. Ideal o masă pe săptămână. Cu cât mai rar alăptez, cu atât mai puțin lapte voi produce și totul “arde” treptat și fără consecințe neplăcute.

Este crucial să fiu aici consecventă și să nu cedez. În locul mesei de alăptare eu îi ofer o masă solidă și îl ocup cu ceva interesant sau ne plimbăm afară.

Veți întreba cum e cu alăptările de noapte… Copiii mei dorm toată noaptea fără trezire, pentru că le-am făcut regim. Dacă încă mai alăptați noaptea, deși copilul este măricel, atunci e timpul să îl învățați să adoarmă singur. Îl alăptați și îl puneți în pătuț separat ca el să poată învața a adormi singur. Cu fiecare noapte va fi tot mai bine și mai bine, doar nu ceda.

Înțărcarea copilului tău, precum îmi place să spun la orice proces din maternitate, nu este ușoară (în loc de “este grea”). Fiecare mamă este diferită, fiecare copil este diferit, de aceea fiecare experiență va fi diferită.", a povestit Marina Cârnaț.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.99516606330872