Decembrie 07, 2020
Trucuri dumnezeiești ca să înfrunți frigul
E iarnă în toată regula. Frigul pișcă îndrăzneț, de aceea trebuie să luăm măsurile necesare pentru a nu răci și pentru a ține la distanță bacteriile și virusurile. Iată câteva lucruri de care trebuie să ții cont dacă intenționezi să te plimbi în parc în această perioadă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

CONSUMĂ LICHIDE CALDE 

În sezonul rece, pentru a-ţi păstra o temperatură corporală optimă, este indicat să consumi cât mai multe lichide calde, la temperatura camerei. Fie că e vorba de supe ori de ceaiuri, ambele te vor ajuta să combaţi frigul. Pe lângă acest aspect, vei rămâne hidratată, un plus pentru sistemul tău imunitar. Totuşi, nu uita să bei şi o cantitate considerabilă de apă, chiar dacă nu îţi este la fel de sete precum în timpul verii. Chiar şi iarna, organismul tău are nevoie să rămână hidratat.

EXTREMITĂȚI ACOPERITECORESPUNZĂTOR

Pe lângă nelipsita geacă groasă şi impermeabilă, nu uita să te echipezi corespunzător când ieşi afară, în bătaia crivăţului şi poartă îmbrăcăminte în straturi. O expresie spune că „unde nu-i cap, vai de picioare”, doar că, în acest context, unde nu sunt ghete de calitate, vai de cap. Înainte să ieşi din casă, încalţă-te cu o pereche de ghete confortabile, pentru a te asigura că nici apa, nici zăpada nu vor pătrunde în interior, iar temperaturile scăzute nu te vor afecta. De asemenea, nu uita să porţi mănuşi groase, fular şi căciulă. Astfel, îţi vei păstra căldura internă la un nivel optim şi nu vei începe să tremuri ca să te încălzeşti. 

PUNE-ȚI SÂNGELE ÎN MIȘCARE

Iarna, recomandat este să rămâi activă şi să îţi pui sângele în mişcare, atunci când te afli în aer liber. Chiar şi când stai la semafor, mişcă-ţi membrele, ca să te revigorezi. Ia cu tine un termos, din care să mai bei din când în când, ca să te simţi mai bine. De asemenea, dacă ţi-ai uitat mănuşile, freacă-ţi palmele între ele, ca să te încălzeşti. Dacă simţi că te cuprinde frigul, intră într-un loc ferit de ger, ca să te dezmorţeşti.

PREGĂTIRE FIZICĂ

Înainte să fii faţă în faţă cu acest inamic invizibil, adică gerul, trebuie să te asiguri că organismul tău e pregătit pentru şocul termic. Mai precis, ai grijă de sistemul tău imunitar, care te va ajuta să faci faţă cu brio temperaturilor scăzute. Atunci când se instalează sezonul rece, încearcă să ieşi puţin, dar constant, pentru a-ţi adapta organismul la fluctuaţiile de temperatură. Nu este recomandat să stai foarte mult timp în casă la căldură, pe perioade lungi, iar imediat după aceea să îţi petreci ore în şir în frig, să te expui, astfel, frigului cu care corpul tău nu era obişnuit. Dacă nu ai vreo urgenţă, mai bine rămâi înăuntru. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.75292158126831